Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2018,
6.38

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,44

1

Natisni članek

temperature zima mraz vreme

Sreda, 28. 2. 2018, 6.38

5 let, 4 mesece

V Mariboru umrl moški, živo srebro se je spustilo do -26 stopinj Celzija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,44

1

zima led | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Po večini države se je živo srebro spustilo krepko pod ničlo, pravzaprav se je v veliki večini krajev ustavilo nekje med -10 in -20 stopinjami Celzija. Nekaj je bilo tudi ekstremov, na primer v Novi vasi na Blokah so namerili -26 stopinj Celzija. V Mariboru pa so našli mrtvega moškega, ki mu je spodrsnilo in je padel pred hišo.

Včeraj so reševalci v Mariboru našli mrtvega moškega. Zaradi poledenele površine je slabo oblečenemu moškemu iz okolice Maribora spodrsnilo pred domačo hišo. Zaradi padca je obležal, ker pa je živel sam, so ga reševalci našli šele dan kasneje.

V bolnišnici v Mariboru pa se zaradi hude podhladitve za življenje bori moški iz okolice Ormoža. V torek se je vinjen vračal domov in padel pred vhodom v svojo hišo, našli pa so ga danes in ga odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, so za STA povedali na Policijski upravi Maribor.

Danes smo se v večini države zbudili v zelo hladno jutro. Ob šesti uri zjutraj so v prestolnici termometri kazali -12 stopinj Celzija, v Črnomlju -14, v Prekmurju med -12 in -18, v Novi Gorici in obmorskih krajih -5.

Še nižje temperature so zjutraj namerili v Celju, in sicer -20, v Logatcu pa še stopinjo manj, torej -21 stopinj Celzija.

Današnji zmagovalec, če bi temu lahko tako rekli, pa je Nova vas na Blokah, kjer so zjutraj ob šestih namerili -26 stopinj.

Zima, zima bela. | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Tudi čez dan bo stiskal mraz. Najvišje dnevne temperature bodo namreč od -8 do -4, na Goriškem in ob morju okoli 2 stopinji, poročajo na Agenciji za okolje (Arso). Sicer bo precej jasno, na Primorskem bo zapihala zmerna burja.

 

Snežilo bo tudi ob morju

Jutri zjutraj bo še nekaj jasnine, nato se bo čez dan postopoma pooblačilo po vsej državi. Popoldne bo na jugu in zahodu države znova snežilo, rahlo sneženje bo zajelo celo obmorske kraje.

Spremljajte vremensko napoved na vreme.siol.net

Tudi jutri zjutraj vremenoslovci napovedujejo zelo nizke temperature, in sicer na Primorskem od -8 do -3, po preostali državi pa med -14 in -20 stopinj Celzija. Čez dan bo živo srebro po nižinah na Primorskem kazalo okrog ničle, drugod pa med -4 in -8.

V noči na petek bo na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod bo možna poledica. V petek bo oblačno. Na Primorskem bo povečini suho, spet bo zapihala šibka do zmerna burja. Drugod bo občasno rahlo snežilo. V soboto bo oblačno, predvsem na zahodu se bodo občasno pojavljale rahle padavine.

Kako pa ravnati, da se v tem polarnem mrazu obvarujemo pred nevšečnostmi, kot je podhladitev? Tukaj je 5 koristnih nasvetov.

 

 

Ne spreglejte