Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 12. 2017,
19.07

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

6

Natisni članek

Tina Benčič Zlatka Olah črna gradnja sodnica

Petek, 15. 12. 2017, 19.07

6 let, 4 mesece

Želi biti bolj poštena od sodnice, ki jo je vrgla na cesto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

6

Pred hišo piranske sodnice Tine Benčič je bilo danes precej prometno. Na travniku ob njeni črni gradnji je želela parcelo zakoličiti Zlatka Olah, ki jo je prav Benčičeva maja lani deložirala iz stanovanja.


Novinar: Marko Gregorc/Video: Planet TV

Zlatka Olah je kampiranje ob sodničini črni gradnji začela pred dobrimi tremi tedni. Takrat je napovedala, da bo v decembru na parcelo pripeljala tudi bivalni zabojnik. A napovedi danes ni uresničila, ker za to ni dobila dovoljenj. Na parceli pa se je čez noč pojavila tudi ograja.

Vreme na Vinjolah nad Lucijo danes za kampiranje res ni bilo najbolj ugodno. A deložirane Zlatke Olah od količenja parcele za zabojnik in postavitve manjše lope nista odvrnila veter in vlaga, temveč ograja, ki jo je na parceli kmetijskega sklada postavil zakupnik zemljišča.

"To je zelo žalostno, ker bi si jaz postavila barako. Vsa sreča, da niso danes pripeljali kontejnerja, ker še nisem dobila dovoljenja od zemljiškega sklada," je komentirala Olahova, ki je načrtovala na travniku postaviti zabojnik s sanitarijami.

Ne bi šla na sodničino raven

Pri količenju parcele so ji na pomoč priskočili tudi prijatelji. "Zlatka je pred dvema, tremi tedni vložila prošnjo na sklad kmetijskih zemljišč. Do zdaj, ko smo prišli, ni dobila odgovora," je povedal Fredi Cvitan Rici, eden izmed prijateljev.

Za dovoljenje je prosila, ker si želi biti bolj poštena od sodnice, ki jo je vrgla na cesto. "Ne vem, kaj bi, lahko bi vdrla, samo se ne bi spustila na njeno raven, da je gradila na črno na tej zemlji," pravi Olahova. Napovedala je, da bo na Vinjolah iskala novo, neograjeno parcelo. Do takrat bo ostala v garsonjeri.

Njena hči z otrokoma je nastanjena v najemniškem stanovanju. "To, kar so nam naredili, je tako nehumano, tako kruto. Zdi se mi res katastrofalno, Jaz nimam besed," je še vedno pretresena Dona Olah.

Ogorčeni nad sodiščem

Olahova združuje vse več podpornikov, ki delo piranskega sodišča ocenjujejo kot krivično. "Okrajno sodišče v Piranu ni niti malo vzor strokovnosti, etičnosti, moralnosti in drugega. In ni mogoče verjeti, da takšno sodišče sploh obstaja," je bil ogorčen Blažo Ždrnja.

Mirnih protestnikov tako ograja ni prav nič presenetila. Prepričani so, da je imela prste pri postavljanju tudi piranska sodnica.

Ne spreglejte