Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
18.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 18.51

6 let, 7 mesecev

Zbiranje glasov podpore za zaposlovanje mladih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mladinski svet Slovenije je ob začetku meseca zaposlovanja med drugimi aktivnostmi organiziral tudi zbiranje glasov podpore za več delovnih mest za mlade.

Zbiranje glasov podpore se je začelo na Prešernovem trgu v Ljubljani, glasove pa bo do konca meseca mogoče oddati tudi v večjih mestih po Sloveniji ter na spletni strani www.avtonomen.si. "Mladi so premalo vključeni v pogovore o zaposlovanju" Podpredsednica za izobraževanje in zaposlovanje na Mladinskem svetu Slovenije Nina Milenković je dejala, da so mladi ponavadi premalo vključeni v pogovore o zaposlovanju. Zato so se v Mladinskem Svetu Slovenije odločili, da v mesecu marcu, ki so ga poimenovali mesec zaposlovanja, opozorijo na težave mladih pri zaposlovanju.

"Ni prav, da mladi tudi po pet let čakajo, preden dobijo priložnost za zaposlitev", je poudarila Milenkovićeva. V marcu bodo po večjih mestih v Sloveniji v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije potekali tudi tedni zaposljivosti.

Zaposlitev je eden glavnih pogojev za neodvisnost Kot so zapisali na Mladinskem svetu Slovenije, je dostop do zaposlitve eden glavnih pogojev za ustrezen prehod posameznika iz obdobja odvisnosti od staršev v obdobje neodvisnosti. Položaj mladih pri vstopu na trg dela je, kot navajajo, bistveno zaznamovan s slabo povezavo med izobraževalnim sistemom in trgom dela. Slovenija mora po njihovem mnenju ustvarjati nova in kvalitetna delovna mesta, saj so zaposlitve mladih večinoma negotove, slabše plačane ter sklenjene s pogodbami za določen čas.

Ob 17. uri je v Ljubljani potekal tudi javni shod, ki se ga je udeležilo približno 20 mladih, ki so se s Trga mladinskih delovnih brigad odpravili proti Prešernovemu trgu. Zbiranja podpisov na Prešernovem Trgu so se danes udeležili tudi ambasadorji Mednarodnega leta mladih, pevca Tinkara Kovač in Zlatko ter igralka Ana Marija Mitič.

Mladinskemu svetu Slovenije so se pri opozarjanju na težave mladih pri zaposlovanju pridružili tudi predstavniki Gibanja za dostojno delo in socialno družbo. Kot so zapisali, je v mesecu zaposlovanja potrebno opozoriti na problematiko nezaposlenosti, hkrati pa mlade obvestiti in osvestiti, da delovno mesto po končanem šolanju ni samoumevno.

Ne spreglejte