Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 1. 2015,
6.57

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

vreme sneg zima zimska rekreacija

Petek, 30. 1. 2015, 6.57

5 let, 5 mesecev

Zaradi snega brez elektrike še okoli 430 odjemalcev (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Zaradi težkega snega se pojavljajo okvare električnega omrežja, pogoste so prekinitve dobave električne energije.

Na območju, ki ga pokriva Elektro Ljubljana, imajo trenutno težave s sedmimi transformatorskimi postajami, računajo pa, da bodo napake čez dan odpravili. Na tem območju je brez elektrike še okoli 150 odjemalcev.

Na severnem Primorskem je trenutno brez elektrike še 282 odjemalcev. Brez električne energije so tako še 104 odjemalci na daljnovodu Kanal‒Lig, 48 odjemalcev v dolini Doblarja in 111 odjemalcev v Levpi. Brez elektrike je tudi 19 odjemalcev na daljnovodu Sela nad Podmelcem. Pri Elektro Primorska imajo na terenu vse razpoložljive sile, ki se trudijo, da bi do večera vsem odjemalcem zagotovile normalno oskrbo z električno energijo. Kjer pa to ne bo mogoče, bodo namestili agregate, če dostopa ne bo oviral sneg.

Okoli 11. ure je bilo na omenjenih območjih brez elektrike sicer več kot pet tisoč odjemalcev.

Na Gorenjskem sneg, čeprav je moker in težak, za zdaj ne povzroča večjih težav pri oskrbi z električno energijo. Kot so sporočili iz Elektra Gorenjska, se lahko zaradi otresanja snega z daljnovodnih žic na posameznih lokacijah pojavljajo do kratkotrajne motnje pri oskrbi z električno energijo.

Čez dan je sneg pobelil tudi Podravje. Kot je za STA povedal Dušan Sagadin iz Cestnega podjetja Ptuj, ki po stečaju Cestnega podjetja Maribor skrbi tudi za del mariborskega območja, so ponoči začeli plužiti na Pohorju, kjer je zapadlo do 20 centimetrov novega snega. Pred poldnevom so se plugi odpravili na ceste tudi v ravninskih predelih.

Največ snega je zapadlo na Gorenjskem, okoli 40 centimetrov. V Ljubljani ga je zapadlo okoli 20 centimetrov, v Mariboru pa približno pet centimetrov.

Padavine se počasi umirjajo Po večjem delu države še vedno sneži. Debelina novozapadle snežne odeje po državi:

- Vogel: 20 cm - Vojsko: 17 cm - Katarina nad Ljubljano: 20 cm - Letališče Lesce: 19 cm - Rateče: 30 cm - Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana: 12 cm - Ljubljana: 7 cm - Črnomelj: 3 cm - Slovenj Gradec: 2 cm - Postojna: 2 cm - Celje: 5 cm - Maribor: 5 cm

Drugje je deževalo, vendar dež počasi prešel v sneg. Se pa padavine povsod po državi umirjajo, nam je povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič.

Jutri zjutraj bomo imeli od ‒4 do ‒9, na Primorskem okoli 0, podnevi pa od 1 do 5, na Primorskem okoli 9 stopinj Celzija.

Ne spreglejte