Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 6. 2008,
8.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 11. 6. 2008, 8.00

8 let, 5 mesecev

Zadnji dan sodniške stavke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski sodniki bodo danes še zadnji dan opozorilno stavkali. Stavka se bo končala ob 16.30 uri. Sodniki pa razmišljajo že o dejanski stavki, ki naj bi se začela po koncu opozorilne.

Stavkovni odbor bo že danes po koncu stavke pripravil analizo in ugotovitve predstavil javnosti. Predsednica stavkovnega odbora Janja Roblek je pojasnila, da so med sodniki in v sodniškem društvu že razmišljali o nadaljnjih ukrepih, če stavka ne bo uspešna. Pojavljajo se različni predlogi, med katerimi je omenila, da se, takoj po zaključku stavke in ko je to po zakonu možno, začne s stavko, ki pa ne bo več opozorilna, ampak dejanska stavka. "Nič več Lukende" To po njenih besedah pomeni, da bodo sodniki do izpolnitve zahtev opravljali delo le v okviru pričakovanega obsega dela. "Torej nič več Lukende. Skratka, da delamo samo toliko, kolikor nam predpisujejo merila sodnega sveta," je pojasnila.

Možne tudi druge oblike stavke

Po njenih besedah so možne tudi druge oblike stavke, "da sodniki ne bomo več sodelovali v drugih nesodniških delih". Člani društva bodo o teh predlogih odločali že na izrednem občnem zboru, o predlogih pa bodo odločali tudi nečlani in tisti, ki jih na občnem zboru društva ne bo, je dejala Roblekova. Zaostrovanje stavke se bo tako začelo še pred sodnimi počitnicami, ki so med 15. julijem in 15. avgustom, je napovedala.

Ne spreglejte