Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2016,
17.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

Natisni članek

drugi tir

Sobota, 2. 4. 2016, 17.39

6 let, 7 mesecev

Za projekt drugi tir ustanovili še projektni svet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

tir | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Ključni deležniki delovnega srečanja o gradnji drugega tira so danes soglašali, da bo za njegovo realizacijo potrebno javno-zasebno partnerstvo.

 "Za učinkovito in uspešno nadaljnje sodelovanje pri projektu bomo oblikovali poseben projektni svet, ki bo imel strateško, svetovalno in usmerjevalno vlogo," je povedal premier Miro Cerar.

Eden od prioritetnih projektov vlade

"Projekt gradnje drugega železniškega tira Koper-Divača je eden od prioritetnih projektov vlade in zato sem se odločil za posvet, na katerem smo sodelovali predstavniki vlade in drugi pomembni deležniki v tem procesu, ki ga sedaj intenzivno začenjamo," je v izjavi za medije po današnjem celodnevnem posvetu povedal Cerar.

Po njegovih besedah je bil namen srečanja, da se "odkrito pogovorimo, da si izmenjamo argumente pri vprašanjih, kjer so morebitna nesoglasja, in da najdemo pot za nadaljnjo sodelovanje". Soglašali so, da je treba za financiranje projekta najti model, ki bo pomenil učinkovito izvedbo in bo predstavljal čim manjše breme za davkoplačevalce.

Drugi tir, železnica | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Projektni svet, v katerem bodo sodelovali ministri za infrastrukturo, finance in gospodarstvo ter vodilni predstavniki Slovenskega državnega holdinga, Luke Koper, Slovenskih železnic in DRI, in posebej za ta projekt ustanovljeno podjetje 2TDK bosta sedaj poiskala vse možne rešitve, da bo do gradnje prišlo najhitreje in najceneje, je dodal predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić.

Že letos bodo začeli s pripravami

O podrobnostih udeleženci posveta danes niso govorili. Je pa infrastrukturni minister Peter Gašperšič povedal, da se bodo že letos začele aktivnosti za pripravo gradbenih del na terenu. "Tem delom je namenjenih 20 milijonov evrov," je dejal in pojasnil, da je treba pred začetkom del na terenu marsikaj postoriti, od ureditve dostopnih poti, do predstavitve komunalnih vodov ipd.

Ne spreglejte