SiolNET. Novice Slovenija
1,85

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Za posledicami prometne nesreče umrla peška

1,85

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Za posledicami včerajšnje prometne nesreče, ki se je malo pred 18. uro zgodila na Ravnah na Koroškem, je umrla 76-letna peška. Policija ob tem znova opozarja tako voznike in pešce k previdnosti na cestah. 

Nesreča škofa loka Novice Nesreča: v Škofji Loki trčila kolesar in pešec

Kot so sporočili s policijske uprave Celje, je danes zjutraj za posledicami včerajšnje prometne nesreče na Ravnah na Koroškem v bolnišnici v Slovenj Gradcu umrla 76-letna peška.

V peško, ki je vozišče prečkala na prehodu za pešce v bližini trgovine, je trčil voznik osebnega vozila, ki se je pripeljal iz smeri Dravograda. Kot je znano, je peška vozišče prečkala z njegove leve strani. 

Uporabljajte odsevnike

To je že letošnja 26. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje in šesta na Koroškem. Kot so še sporočili s policijske uprave, sta lani v nesrečah na Koroškem umrli dve osebi. Na celotnem območju policijske uprave je lani v enakem obdobju kot letos v prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi, v celotnem letu 13.

Kot so še navedli, so v zadnjih dneh na Celjskem območju obravnavali več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi pešci, zato policija znova opozarja voznike, naj bodo še posebej pozorni na pešce v cestnem prometu. Policija pa ob tem poziva tudi pešce, naj se pred prečkanjem vozišč dobro prepričajo, ali lahko to storijo varno. Prav tako pri hoji uporabljajte odsevnike in svetla oblačila, zato da boste čim bolj vidni. 

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • ljubat / 10.12.2019. ob 09:47 +3 0

  Nasveti, ki jih deli policija niso odveč ! A problem je drugje ! Država ,in politika se hvali kaj naredi za starejše oz. vse ranljive skupine. Premalo očitno ! V varčevalni vnemi so vsi pozabili, da se je število policistov skrčilo pod vse razumne meje.. Porast kriminala in prometnih nezgod je tudi posledica neumnega varčevanja.

  +3 0
 • florjan / 10.12.2019. ob 10:37 +2 - 1

  Policajev je dovolj. Samo stojijo na tistih delih cest, kjer vedo, da bodo kasirali, kjer je ravna cesta in omejitev 50 km/h, pa pripelješ 57, pa že kasirajo. Na res nevarnih odsekih jih pa ni. Žal je glavna njihova naloga, da polnijo proračun.

  +2 - 1
 • biz / 10.12.2019. ob 13:53 0 0

  Florjan, Jherin - ljubat ima prav na naših cestah je premalo policajev in veliko preveč divjakov, ki za volanom izživljajo svoje frustracije. Že sam sem moral nekolikokrat odskočiti pri prečkanju ceste na prehodu za pešce, ker nekatere voznike sploh ne zanima če gre kdo čez cesto

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin