Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
20.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 20. 8. 2013, 20.45

8 let, 5 mesecev

Za hamburger je treba delati 36 minut, koliko pa za stanovanje v Celovških dvorih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V ZDA mora delavec z minimalno plačo za nakup enega Big Maca delati 34 minut, na Novi Zelandiji in v Franciji 22 minut, v Avstraliji pa samo 18 minut.

Indeks Big Mac je leta 1986 iznašel Economist, in sicer kot malce zabavno orodje za ugotavljanje "prave" vrednosti posameznih valut. Zamisel o indeksu Big Mac temelji na teoriji primerjave kupne moči.

Kar nekaj časa pa je treba delati za nakup stanovanja, kljub temu da so cene močno upadle. V Celovških dvorih celo pod 1.500 evrov za kvadratni meter.

Veliko mladih lahko o lastnem stanovanju le sanja. Rednih zaposlitev skorajda ni več, bodo pomagali novi vladni ukrep? Namen ukrepa, s katerim vlada spodbuja zaposlovanje mladih, je dober, a logika bi morala biti drugačna, pravi Matej Lahovnik.

Predsednica vlade Alenka Bratušek ne podpira želja Gašparja Gašparja Mišiča, da postane prvi mož Luke Koper. Mišič medtem poudarja, da ni politični kader, prvaku SD pa sporoča: "Gospod Lukšič, niste gospodarji Slovenije."

Gradbeni inšpektor bo znova odločal o sporni gradnji nesojenega ministra Igorja Maherja. Prav zaradi črne gradnje je moral Maher po petih dneh zapustiti svoj ministrski stolček.

Po koncu vojne običajno sledi mirovni sporazum, ki vojno uradno konča. Včasih pa na takšen sporazum pozabijo ali pa iz njega (pomotoma) izpustijo katero od vpletenih strani. Tako sta bili Črna gora in Japonska uradno v vojni od leta 1904 pa vse do leta 2006.

Ne spreglejte