Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 11. 2012,
7.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 13. 11. 2012, 7.23

8 let, 5 mesecev

Vreme: močna burja ovira promet v Vipavski dolini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi burje je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na hitri cesti med Nanosom in Selom ter na regionalni cesti Podnanos-Ajdovščina.

Na hitri cesti med Nanosom in Selom in regionalni cesti Podnanos‒Ajdovščina burja v sunkih dosega hitrost med 80 in 100 kilometri na uro, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

V sredo pretežno oblačno, čez dan se bo ponekod delno razjasnilo Ponoči in jutri bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo sprva pretežno oblačno, jutri čez dan pa se bo ponekod delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 6 do 10, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine V severni Italiji in ob Jadranu bo povečini jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod v sosednjih pokrajinah bo pretežno oblačno, jutri čez dan pa se bo ponekod delno zjasnilo.

Vremenska slika Nad severno Afriko in južnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, nad večjim delom Evrope pa je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka k nam v nižjih plasteh ozračja nekoliko hladnejši in postopno manj vlažen zrak.

Obeti V četrtek in petek bo pretežno jasno. Po nižinah v notranjosti Slovenije se bo pojavljala megla in nizka oblačnost, ki bo lahko ponekod ostala večji del dneva. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Tudi v soboto se bo nadaljevalo suho vreme.

Ne spreglejte