SiolNET. Novice Slovenija
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada in policijska sindikata podpisala stavkovni sporazum

0,38

termometer

policija, stavka
Foto: Klemen Korenjak

Vlada in oba policijska sindikata sta podpisala sporazum, s katerim so prekinjene vse stavkovne aktivnosti v policiji. Sporazum je v imenu vlade podpisala notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, ki je ob tem dejala, da s tem poravnavajo dolgove iz sporazumov, ki so jih s policisti sklenile prejšnje vlade.

Sporazum po besedah ministrice na letni ravni za proračun prinaša dodatnih 10,3 milijona evrov obremenitev za proračun iz naslova plač.

Vladni pogajalski skupini po oceni ministrice ni bilo dano izvesti celovite prenove plačnega in kariernega sistema v policiji, so pa odpravili ključne anomalije in izboljšali položaj večine zaposlenih v policiji.

Sporazum po njenih besedah pomeni, da se bodo plače zaposlenih v policiji v povprečju povišale za 100 evrov bruto mesečno. Pri tem po njenih besedah niso mogli pristati na linearno povečanje plač vsem, saj enotni plačni sistem v javnem sektorju še velja, policija pa je še vedno njegov del.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je povedal, da s podpisom sporazuma prenehajo stavkovne aktivnosti, ne pa tudi stavka. To bodo zaključili, ko se bodo prepričali, da so danes podpisane zaveze uresničene.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič pa je dejal, da s sporazumom nihče ne izgublja, pač pa so pridobili vsi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin