SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vendarle našli denar za trajno sanacijo dotrajanega mostu v Mednem

1

termometer

Direkcija RS za infrastrukturo je začela pripravljati novi razpis za sanacijo mostu v Mednem.

A tokrat z razpisom iščejo izvajalca za trajno sanacijo, ne zgolj začasno, kot je to predvideval prvotni razpis. Med odločanjem o pritožbah so bila namreč direkciji zagotovljena sredstva za celovito sanacijo mostu v Mednem.

Začasni montažni most je bil konec lanskega leta edina rešitev Ob koncu lanskega leta niso bila na voljo sredstva za celovito sanacijo dotrajanega mostu v Mednem, zato je bila kot edina mogoča rešitev načrtovana postavitev začasnega montažnega mostu, in sicer v skladu z razpoložljivimi sredstvi, so pojasnili na direkciji.

Ponudniki so se na izbiro naročnika pritožili in v času, ko je državna revizijska komisija odločala o pritožbi, so Direkcijo RS za infrastrukturo 12. maja obvestili, da bo veljavni načrt proračuna povečan in da bodo zagotovljena sredstva za izpeljavo začasno zaustavljenih gradbišč ter najbolj problematične premostitvene objekte.

Ker zakonodaja v tisti fazi ni omogočala ustavitve postopka, ga je morala direkcija skladno s pravili postopka končati.

Zdaj so se le našla sredstva za trajnejšo rešitev V tem času so že stekle priprave za nov razpis, torej za oddajo del sanacije objekta v Mednem na način trajne rešitve, ne zgolj začasne, kot je to predvideval prvotni razpis.

Med projekti, ki jih bo direkcija izvedla v sklopu dodatnih sredstev, sta tudi cesta na Sorico in postavitev začasnega mostu ob premostitvi Mlinski potok v občini Dol pri Ljubljani, ki je prav tako ključna za dnevne migrante iz Zasavja, so še pojasnili na direkciji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin