SiolNET. Novice Slovenija
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novo: v želji po hitrem zaslužku ne nasedajte goljufom

0,62

termometer

prevara na internetu
Foto: Getty Images

Policijska uprava Novo mesto sporoča, da je v zadnjem obdobju prejela kar nekaj prijav opeharjenih oškodovancev, ki so v želji po hitrem zaslužku naleteli na prevarante. 

Izpovedi oškodovancev so si v večini primerov zelo podobne. Neznanci naj bi jih prepričali, da lahko na preprost način zaslužijo večjo vsoto denarja za domnevne posle v Italiji. V zameno za vnaprej plačan denar naj bi dobili vsoto povrnjeno z 20- ali večodstotnimi obrestmi. Ko so oškodovanci izročili manjše zneske, so resnično prejeli povrnjen denar z obrestmi, s čimer so jih storilci prepričali v "resnost" posla.

Ko so oškodovanci izročili večje količine denarja, nekateri tudi po več deset tisoč evrov, so vloženo vsoto v celoti izgubili. Storilci so lagali, da so njihovega glavnega delavca prijeli policisti, zato je med begom pred njimi odvrgel denar. Storilci so oškodovance celo pozivali, naj o tem ne obveščajo policije, saj bi lahko policija kazensko preganjala tudi njih.

Novomeški  kriminalisti občane pozivajo, naj ne nasedajo goljufom. V  primeru, da postanejo žrtev prevare ali jim kdo ponuja tovrstne zaslužke, naj o tem takoj obvestijo policijo.

Preberite tudi:

Brezje Novice Neuradno: med načrtovanimi tarčami napadalca tudi cerkev na Brezjah Protestniki v Ljubljani Novice Policija opozarja pred morebitnimi shodi in protesti Policija Novice Prek telefona sporočil, da je v poslovalnico NLB podtaknil bombo
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin