Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2011,
7.48

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 21. 4. 2011, 7.48

8 let, 3 mesece

"V Sloveniji bi za en mandat prepovedal volitve"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Čeprav je ustavno sodišče državnemu zboru naložilo, da mora odpraviti protiustavnost in ustanoviti občino Ankaran, je tudi zadnji poskus ustanovitve te občine propadel.

gorbi (20. 4. 2011 18:59:23) zakaj sploh potrebujemo ustavo in ustavno sodišče, če si jo pa lahko itak vsak po svoje razlaga..., beda od slovenskih politikov, ki se na ustavo sklicujejo samo takrat ko jim to paše. sam sem sicer proti takšnemu številu občin, vebndar če imamo ustavo, potem jo je potrebno tudi spoštovati, seveda pa, ker je denar posredi, bodo našli sto+1 razlog zakaj NE

V riti smo (20. 4. 2011 20:19:59) Pa prosim že nehajte s tem DA NISO spoštovali volje ljudstva. Povprečen slovenec je vodljiv kot ovčka in ne zna razmišljati s svojo glavo. Sicer nikoli ne bi imeli 211 občin in takega državnega aparata. Jaz bi v Sloveniji za en mandat prepovedal volitve.

Čeprav se na področju čakalnih dob v zdravstvu razmere izboljšujejo, inšpektorji še vedno ugotavljajo kršitve. Minister za zdravje zato napoveduje kazni za kršitelje.

mehanik25 (20. 4. 2011 19:55:18) Kako to izgleda v Avstriji? Ko te nekaj zagrabi ali ko se poškoduješ, prideš k doktorju. In se začne. Pregleda te on in še enih par po potrebi, dobiš terapijo in potem ni več izmišljevanja zdravnikov ali tebe. V enem mesecu si nazaj na šihtu, ker ti nudijo VSE in VES čas. Ni vmes govora, ko se še kaj pojavi - NAROČI se k temu in temu. NE, ta in ta takoj pride. Da si čimprej spet tak, ko si bil. Torej: AKTIVNA obravnava od PRVEGA do zadnjega dne. In vedo, kako dolgo je kaj potrebno.

Makarov (20. 4. 2011 20:17:20) Naše zdravstvo je ena velika gnojna jama. Slovenski zdravniki misijo da so bogovi vseh bogov in se tako do pacientov tudi obnašajo; za njih si zadnji poden, zadnja skrb, razen zelo redkih izjem seveda. Po tej plati bi moral minister kaj storiti. Čakalne dobe ne bi bile tak problem, če bi le odnos zdravnikov bil malce bolj človeški, pa ni. Pa je vse hujši. Tukaj bi morale svoje pridodati tudi fakultete, ki pa očitno ne znajo vzgajat novih zdravnikov, kar se odnosa do pacienta tiče!

Miha Mazzini ugotavlja, da je v Sloveniji "vse narejeno za pregovorno pridne, žuljave roke, pri katerih glava služi le kot nosilec ušes, skozi katera prihajajo ukazi".

puščica-2 (20. 4. 2011 08:31:08) Po mojem mnenju je naloga države, da ščiti tiste, ki si sami ne znajo, zmoreju, upajo... pomagati. Do tu vse prav. Bojim pa se, da država ni sposobna niti prepoznati, kaj šele stimulirati tistih, ki to presežejo - teh ni poptrebno ščititi. Kar nam manjka je spoznanje, da so človekovo osnovno orodje možgani. Roke so nujne, potrebno je spoštovati njihovo delo, vendar ne prinašajo napredka. Kje začeti? Doma, v šoli? Včasih so to vlogo imeli župniki in učitelji. Oni so iskali talente. Kaj je s šolo?

Tomas (20. 4. 2011 08:36:10) v resnici sploh ne gre za diktaturo proletariata, ampak za diktaturo neumnosti. Bolj kot si zavzet in produktiven, bolj te j...o. Prodajmo državo najboljšemu ponudniku, sami jo sami itak ne znamo furat...

Ne spreglejte