Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 1. 2018,
16.33

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

policija preiskava davki

Sreda, 24. 1. 2018, 16.33

6 let, 3 mesece

V preiskavi zoper rejca konj sodelovalo 65 policistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Toyota landcruiser policija

Soboški kriminalisti so predstavili nekaj podrobnosti o torkovih preiskavah, povezanih s podjetji v lasti podjetnika Marka Slaviča. V hišnih preiskavah in drugih aktivnostih je sodelovalo 65 policistov s policijskih uprav Murska Sobota, Novo mesto in Koper, obenem pa so preiskave izvedli na enem mestu v Avstriji in na osmih mestih na Hrvaškem.

Kot je povedal vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous, so na podlagi več sodnih odredb iz Slovenije in tujine pod usmerjanjem specializiranega državnega tožilstva in okrožnega državnega državnega tožilstva iz Krškega ter ob koordinaciji Eurojusta in Europola na območju Murske Sobote izvedli več hišnih preiskav na petih mestih, na območju Novega mesta štiri, na območju Ljubljane in Kopra pa po dve.

Kriminalisti policijskih uprav Murska Sobota in Novo mesto so začeli zbirati obvestila v predkazenskem postopku po informacijah finančne uprave in na podlagi informacij tujih varnostnih organov.

Zasegli različne predmete, osumljencev niso pridržali

Marko Slavič | Foto: STA , Foto: STA , Postopke so usmerjala pristojna državna tožilstva, obsežne kriminalistične preiskave s področja gospodarske kriminalitete pa se nanašajo na varovanje finančnih interesov Slovenije in drugih držav EU, predvsem utemeljevanje sumov kaznivih dejanj davčnih zatajitev in s temi dejanji povezanih drugih kaznivih dejanj, je povedal Rous.

Ob tem so zasegli predmete, ki jih morajo po kazenskem zakonu vzeti ali bi lahko bili dokazilo v kazenskem postopku, niso pa pridržali nobenega osemljenca. Policija bo nadaljevala delo v okviru predkazenskega postopka ob sodelovanju s pristojnimi organi v Sloveniji in tujini.

Za kaznivo dejanje davčne zatajitve je predvidena zaporna kazen od enega do osmih let, če je dejanje storjeno v hudodelski združbi, pa od treh do 12 let.

Ne spreglejte