Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
20.16

Osveženo pred

8 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 14. 6. 2013, 20.16

8 let, 9 mesecev

V Portorožu bo nastala šolska jadrnica po zasnovi dijaka tamkajšnje pomorske šole (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Marini Portorož so predstavili projekt gradnje lesene šolske dvojambornice, ki jo je zasnoval dijak srednje pomorske šole, 16-letni Dan Poljšak.

V t.i. projekt Cassiopea sta se med drugim vključila tudi podjetje Seaway in portoroška marina, kjer bo jadrnica nastala. Projekt so na novinarski konferenci podprli tudi ravnatelj Gimnazije, Elektro in Pomorske šole Piran Borut Butinar, soustanovitelj družbe Seaway Japec Jakopin in poznavalec tradicionalnih plovil severnega Jadrana Slobodan Simčič Sime, je pojasnila Judita Poljšak, sicer mati nadobudnega snovalca jadrnice.

Zgodbo podpirata tudi piranska občina in tamkajšnji pomorski muzej, govorci pa so poudarili, da je treba kreativne, talentirane posameznike in tovrstne ideje podpirati, je dodala Poljšakova.

Z gradnjo bodo začeli poleti, projekt, ki je vreden okoli 20.000 evrov, pa bo predvidoma trajal dve do tri leta. Takrat bo 7,5 metra dolga jadrnica vrste škuner, ki bo sicer na voljo za promocijo in izobraževanje mladih pomorščakov, tudi nared, je še pojasnila Poljšakova.

Ne spreglejte