Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2014,
8.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2014, 8.48

7 let, 12 mesecev

V podporo Damjanoviču SDS in NSi ter več civilnih iniciativ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kandidatu za župana Ljubljane Damjanu Damjanoviču, ki se na volitve podaja s podpisi volivcev, so podporo izrekli v SDS in NSi ter nekaterih civilnih iniciativah.

Damjanovič, sicer član SDS, je izrazil veselje, da so se stranke odzvale njegovemu že junijskemu povabilu ter da so se podpori pridružili tudi v več civilnih iniciativah.

Po osmih letih prvič realna možnost, da zaveje nov veter v Ljubljani SDS, NSi in SLS na lokalnih volitvah v prestolnici nastopajo s svojimi listami za mestni svet. Nosilec liste SDS Anže Logar je dejal, da je po osmih letih prvič realna možnost, da v Ljubljani zaveje nov veter, novo v prihodnost usmerjeno politično delovanje, ki bo temeljilo na argumentih, soglasju, skupnem sodelovanju v skupno dobro in ne na argumentu moči. Ocenjujejo, da je Damjanovič edini kandidat, ki lahko to spremembo prinese.

Programska sorodnost z NSi Zaradi programske sorodnosti so mu podporo izrekli tudi v NSi. Po besedah nosilke strankine liste Mojce Kucler Dolinar je: "Oblikovanje liste projektov s področja komunalne infrastrukture v sodelovanju s četrtnimi skupnostmi učinkovita, pravična in transparentna poraba finančnih sredstev pregled nad poslovanjem javnih podjetij se mora vrniti v pristojnost Mestnega sveta črpanje evropskih sredstev mora postati učinkovitejše postavitev temeljev za elektrifikacijo mestnega prometa itd. Poleg tega je Damjanovič kandidat, ki nima svoje liste, kar mu bo po izvolitvi dajalo široke možnosti za sodelovanje z vsemi svetniškimi skupinami." SLS se glede podpore še ni izrekla Pridružili so se jim tudi v SLS. Kot je povedal nosilec njihove liste Janez Žagar, se glede podpore Damjanoviču sicer še niso izrekli. Če pa je današnje srečanje tudi povabilo k temu dejanju, si bodo vzeli čas, da to tudi javno povedo. Današnje srečanje pa razumejo kot "koalicijo proti avtokraciji v Ljubljani" in željo, da se mestni svet demokratizira, pri čemer želijo sodelovati.

Damjanoviču so danes podporo izrazili tudi v Civilni iniciativi Tržnice ne damo in Civilni iniciativi stara Ljubljana.

Ne spreglejte