Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 11. 2021,
6.25

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

temperature oblaki dež narava pozeba Slovenija vreme

Četrtek, 4. 11. 2021, 6.25

2 leti, 5 mesecev

Dež bo ponehal, v petek ponekod temperature že pod ničlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
slana, pozeba | Danes nas bodo še spremljale občasne padavine, konec tedna pa bo razmeroma suh in nekoliko oblačen.  | Foto Thinkstock

Danes nas bodo še spremljale občasne padavine, konec tedna pa bo razmeroma suh in nekoliko oblačen.

Foto: Thinkstock

Današnji dan bo sprva oblačen, z občasnim dežjem, ki bo dopoldne ponehal, v zgornjem Posočju bo deževalo do poznega popoldneva. Plohe so zvečer mogoče na zahodu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na severozahodu okoli 9 stopinj Celzija.

Danes bo v zgornjem Posočju oblačno z občasnim dežjem, ki bo ponehal pozno popoldne. Drugod bo sprva tudi oblačno z občasnim dežjem. Dopoldne bodo padavine ponehale, delno se bo razjasnilo. Zapihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter. Popoldne bo spremenljivo oblačno, na zahodu bo nastalo nekaj ploh. Veter bo zvečer ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na severozahodu okoli 9 stopinj Celzija.

V sosednjih pokrajinah bo dež oslabel dopoldne in večinoma ponehal, ponekod se bo delno razjasnilo. Popoldne bo predvsem v Alpah nastalo nekaj ploh. Ponekod bo pihal jugozahodnik ali južni veter, še napovedujejo na agenciji za okolje. 

Izola
Novice Na Obali dvakrat sprožili sireno javnega alarma, v Majšperku ogroženi dve hiši

Konec tedna spremenljivo vreme 

Jutri bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka burja.

V notranjosti Slovenije bo zmerno do pretežno oblačno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Jutranje temperature bodo lahko ponekod na Notranjskem in Kočevskem malo pod ničlo, drugod od 1 do 6, ob morju 8, najvišje dnevne od 7 do 12, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V petek bo ob severnem Jadranu ter v sosednjih krajih Italije precej jasno s šibko burjo, drugod pa zmerno do pretežno oblačno.

V nedeljo večinoma suho 

V soboto bo pretežno oblačno, v južni Sloveniji bodo zjutraj mogoče rahle padavine. Manj oblačnosti bo v severni Sloveniji, čez dan se bo tudi marsikje drugje delno razjasnilo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila.

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho.

Večje reke bodo še naraščale, gladina morja bo še povišana

Reke po državi trenutno še naraščajo, v naslednjih urah pa se bo pretok večine rek ustalil, kaže hidrološka napoved za Slovenijo. Najbolj izrazito so narasle reke v Posočju in v porečju Save Bohinjke, veliko vodnatost so dosegle tudi reke drugod v alpskem in predalpskem svetu ter reki Kolpa in Reka. Majhen pretok je ohranila reka Mura.

Danes bodo večje reke, z izjemo Mure, še naraščale. Le nekoliko bosta še narasli kraški reki Ljubljanica in Krka, medtem ko bodo v spodnjem toku zmerno še naraščale Soča, Sava in Kolpa. V prihodnjih dneh bodo reke upadale.

Gladina morja bo danes in jutri še povišana. Trenutno se morje zaradi sovpadanja visoke gladine in povišanega valovanja razliva na izpostavljenih delih obale. Gladina se bo znižala okoli 10. ure. Danes med 19. in 22. uro in jutri med 8. in 11. uro se lahko morje ponovno razlije na nižjih delih obale v višini okoli deset centimetrov. Zjutraj imajo reke med 7 in 12, morje ob slovenski obali pa 16 stopinj Celzija.

Nekatere reke bodo še naraščale, gladina morja bo povišana še jutri. | Foto: Arso Nekatere reke bodo še naraščale, gladina morja bo povišana še jutri. Foto: Arso

Sicilija
Novice Izredne razmere na Siciliji, bliža se orkan Apollo #video #foto
Deževno vreme
Novice Vreme: nad naše kraje prihaja pošiljka dežja
Sup
Novice Med obilnim deževjem v Walesu umrli trije suparji
Ne spreglejte