SiolNET. Novice Slovenija
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V največji opozicijski stranki bodo predstavili evropske karte

0,22

termometer

SDS
Foto: Ana Kovač

Izvršilni odbor SDS bo na današnji seji, na kateri bo obravnaval aktualne politične zadeve, razpravljal tudi o pripravah na majske volitve v Evropski parlament. Postopek evidentiranja kandidatov bo v stranki odprt do sredine februarja, že danes pa bodo predvidoma formirali volilni štab.

O imenih možnih kandidatov SDS, ki ima v Evropskem parlamentu v iztekajočem se mandatu tri od osmih poslancev iz Slovenije, pred majskimi volitvami še ni veliko govora. Tako je še odprto, ali bodo ponovno na listi sedanji poslanci Patricija Šulin, Milan Zver in Romana Tomc. Največ ugibanj gre tudi v smeri, ali bi utegnil biti nosilec liste ponovno Zver ali bi to lahko bila Tomčeva.

Najmanj si želijo, da bi ponovili rezultat

Milan Zver Foto: Ana Kovač Zver je v izjavi za slovenske novinarje ob robu januarskega zasedanja parlamenta v Strasbourgu pred nekaj tedni povedal, da ni razlogov, da ne bi kandidiral, a do tedaj odločitve tudi na osebni ravni še ni sprejel. Je pa to po njegovih navedbah "predvsem odločitev stranke, ki mora oblikovati optimalno konkurenčno listo". "Tudi letos imajo SDS vsi za favoritko," je dejal in dodal, da želijo najmanj ponoviti rezultat iz let 2009 in 2014, ko so na evropskih volitvah prepričljivo zmagali.

Ob tem je Zver ocenil, da bo letos tekma veliko bolj naporna, ker da za te volitve, ki so na neki način prelomne, vse politične stranke namenjajo več energije, denarja in pozornosti kot pa za pretekle.

Tudi Tomčeva je ocenila, da bodo letošnje volitve pomembne za prihodnost Evrope in je zato prav, da se nanje dobro pripravijo. Zavzela se je za to, da čim prej oblikujejo kandidatno listo, "saj vidimo, da so nekatere druge stranke že izpeljale postopke ali celo razkrile svoje kandidate". Izrazila je tudi željo po čim večji udeležbi na volitvah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin