V Kopru domačine sredi noči zbudil nenavaden hrup #video

Zadnji dve noči nekateri v Kopru in okolici spijo težje kot običajno. Zaradi nenavadnega hrupa, ki je v zaledju zatresel celo stekla, je bilo minulo noč med domačini tudi nekaj preplaha. Izkazalo se je, da glasno ropotanje prihaja iz pristanišča, natančneje s 360-metrske kontejnerske ladje Katrina. Slišalo se ga je celo več kot 15 kilometrov stran, do Črnega Kala. Budilo je domačine v pet kilometrov oddaljenih krajih Markovcu in Semedeli.

Video: Planet TV


Ne nasprotujemo delu v Luki, to je namreč sestavni del tega okolja. Vendar je bil hrup, ki je prihajal iz pristanišča, neznosen, je dogajanje opisal predsednik Krajevne skupnosti Žusterna Igor Čurin.

Barka jim že preseda

ladja Foto: Planet TV Neprespani domačini, ki jim je MSC Katrina, 360-metrska kontejnerska ladja, pošteno stopila na žulj, so jezo izlili pod fotografijo izmerjenga hrupa.

Zapisali so: "Se sliši dva dni za znoreti, tudi meni ta barka že najeda, v Žusterno iz luke dobiš direkten odmev." 

Ne pomagajo niti nova okna s troslojnim steklom, se je glasila pritožba iz Semedele nad Koprom. Kakšen stroj zganja tak hrup, so se spraševali v Kampelu.

Prosili so jih, naj obrnejo ladjo

Poveljnik ladje Boris Popovic pa je vendarle omilil težave. Soimenjak, koprski župan Boris Popovič, je namreč službeno v tujini. V Luki Koper in na upravi za pomorstvo so poveljnika prosili, da obrne ladjo tako, da se bobnenje iz agregatov usmeri proti Luki. Domačini upajo, da prošnje, da ladjar v prihodnje pošlje drugo ladjo, ne bodo naletele na gluha ušesa.
 

Sorodne vsebine

Komentarji

8
  • MarkJurko / 10.03.2018. ob 11:01

    Aja, če bi dobili dividende, bi pa lahko vsako noč ropotali, da ne bi imeli nič spanja?

  • Logik_49 / 10.03.2018. ob 10:28

    popović lopović

  • ahrovati / 10.03.2018. ob 13:03

    Hočem reči, da državljani, ki smo kolateralna škoda ene od pomembnih panog, ki pomaga k zavidljivi gospodarski rasti, nimamo nič od tega - razen slabega spanja. A je to pošteno?

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano