Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 8. 2015,
11.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 12. 8. 2015, 11.48

8 let

V Buenos Airesu proizvajajo pivo Slovenska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V argentinski prestolnici so Slovenec in Argentinci skupaj začeli proizvajati pivo z imenom Slovenska.

"Odločili smo se za varjenje piva, seveda ker nam je všeč," začetke opisuje Pablo Aleš, edini Slovenec v ekipi štirih fantov, ki so se lotili podviga. "Preostali so Argentinci, a ker sem jaz sestavil ekipo in ker vsi poznajo moje slovensko poreklo, smo prišli do imena Slovenska," pripoveduje Pablo iz tretje generacije Slovencev v Argentini.

Dolga pot do dobrega okusa "Rekli so nam, da je postopek varjenja zelo preprost, a v resnici ni tako, če želiš dobro pivo," pravi. Pred tremi leti so začeli raziskovati in preizkušati. Šli so tudi na intenziven tečaj varjenja piva, a to ni bilo dovolj. Veliko so se naučili tudi prek interneta. "Hoteli smo drugačno pivo in končno nam je uspelo najti okus, ki nam je všeč," so zadovoljni v ekipi.

"Vse, kar potrebujemo za proizvodnjo piva, smo kupili ali izdelali sami. Seveda je to trajalo kar nekaj časa, ker so cene precej visoke. Hmelj dobimo iz Patagonije, čeprav bi bilo seveda imenitno, če bi imeli slovenskega," je dejal Pablo, ki je sicer delal kot finančni svetovalec v podjetju Standard&Poor's v Buenos Airesu.

V stalni ponudbi tri vrste Za zdaj, medtem ko čakajo, da se končajo vsi postopki registracije, proizvedejo le približno 300 litrov piva na mesec in ga prodajajo med prijatelji in znanci. Med temi nikakor niso le Slovenci, kar dokazujejo tudi odzivi na njihovi strani na Facebooku. Že prihodnje leto načrtujejo najem večjega prostora in širitev proizvodnje.

V njihovi stalni ponudbi so svetlo (belgian blond ale), amber (amber ale) in temno pivo (brown porter), kupce pa občasno razveselijo tudi posebne vrste v omejenih izdajah, kot na primer IPA (india pale ale) ali temno pšenično pivo.

Ne spreglejte