Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 2. 2024,
13.26

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

Natisni članek

ministrstvo za zunanje zadeve UKC Ljubljana Tanja Fajon

Četrtek, 29. 2. 2024, 13.26

1 mesec, 4 tedne

Tanja Fajon se je oglasila iz bolnišnice #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85
Tanja Fajon | Fajonovo so v bolnišnico sprejeli v nedeljo, te dni pa naj bi zdravljenje zaradi vnetja uspešno zaključila. | Foto Guliverimage

Fajonovo so v bolnišnico sprejeli v nedeljo, te dni pa naj bi zdravljenje zaradi vnetja uspešno zaključila.

Foto: Guliverimage

Ministrica za zunanje zadeve in predsednica stranke SD Tanja Fajon, ki so jo nedeljo sprejeli v UKC Ljubljana zaradi vnetja ledvic, se je v objavi na družbenih omrežjih ob svetovnem dnevu redkih bolezni oglasila iz bolniške postelje.

"Danes je svetovni dan redkih bolezni. Dan, ki ga tudi sama vsako leto zaznamujem z opozarjanjem na te bolezni in o pomenu dobrega zagotavljanja kakovostne obravnave ljudi v Sloveniji," je na profilu na Instagramu zapisala predsednica stranke SD in ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Fajon (@tanja.fajon)

Tanja Fajon
Novice Tanja Fajon pristala v bolnišnici

Dodala je, da je bila sama kot bolnica s KML (kronično mieloično levkemijo) aktivna v projektih ozaveščanja, današnji dan pa še preživlja v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer je od nedelje na zdravljenju zaradi vnetja ledvic. V teh dneh naj bi ga tudi uspešno zaključila. "Teden je bil še ena nova izkušnja, kako je za bolnike pomembno, da se povežejo z nekom, ki že ima podobno izkušnjo," je še poudarila Tanja Fajon.

V teh dneh izkusila izjemno srčnost in predanost zdravnikov

"O vsem, kar lahko prebiramo o zdravstvu v Sloveniji, zdaj ne bom sodila. Zapisala bom le to, da sem te dni spet izkusila izjemno srčnost, prijaznost, predanost zdravnikov, osebja, vseh, ki skrbijo za nas bolnike. Prijazne besede, nasmeh štejejo več, kot si kdorkoli misli. In teh je bilo veliko. Velika hvala vsem, ki skrbite za bolnike kjerkoli. Tudi vsem našim svojcem in najbližjim," je še zapisala Fajonova.

Fajonova: Ne pozabimo skrbeti za zdravje

"Močni! Ponosni! Številni! To je slogan kampanje ob letošnjem svetovnem dnevu redkih bolezni," je še zapisala in dodala, da je zdravje največ, kar imamo. "Vsem želim dobro okrevanje. In ne pozabimo skrbeti za zdravje. Vedno sem si in si bom prizadevala za kakovostno in javno zdravstvo za vse!" je še zapisala predsednica stranke SD.

Znano je, da je Fajonova pri 20 letih izvedela, da trpi za težko ozdravljivo boleznijo – kronično mieloično levkemijo. Zaradi težke bolezni so ji zdravniki, če ne bi dobila ustreznega darovalca kostnega mozga, napovedali največ sedem let življenja. Fajonova se je po zdravljenju vendarle lahko posvetila svoji karieri.

Oglejte si še:

Valentina Prevolnik Rupel
Novice Novi veleposlaniki že odhajajo v tujino, v Madrid gre mož ministrice za zdravje
Dominika Švarc Pipan, Tanja Fajon
Novice Švarc Pipanova Fajonovo potisnila na rob političnega preživetja
Ne spreglejte