Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 2. 2022,
6.29

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Slovenija ARSO vremenska napoved vreme

Ponedeljek, 7. 2. 2022, 6.29

2 leti, 2 meseca

Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Vreme | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes bo sprva oblačno, zjutraj in deloma dopoldne bo prehodno rahlo deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 900 metrov. Najvišje dnevne temperature bodo od sedem do 12, na severozahodu okoli štiri stopinje Celzija. V prihodnjih dneh se bo zjasnilo. 

Čez dan se bo od severozahoda razjasnilo, popoldne bodo predvsem v severnih krajih možne manjše plohe. Pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter, napovedujejo meteorologi Agencije za okolje (Arso).

Arso opozarja

Danes zjutraj in dopoldne bo severni do severozahodni veter, predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji, v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro. Popoldne bo veter slabel.
arso
Novice Arso izdal oranžno opozorilo: pihal bo močan veter

V torek bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli ena, najvišje dnevne od šest do 12 stopinj Celzija. 

Tudi v sredo in četrtek se bo na severovzhodu nadaljevalo jasno vreme. Drugod se bo postopno pooblačilo, na Primorskem in Notranjskem že zjutraj.

Razmere v gorah

Cesta na Pokljuko je znova odprta, podrto drevo pa odstranjeno.

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov večinoma majhna, 1. stopnje. Predvsem na mestih, ki so zaradi vetra spihana in zato poledenela, je velika nevarnost zdra. Snežna odeja je večinoma stabilna. Le na strmih, senčnih pobočjih visokogorja so redka mesta, kjer so posamezne stare klože, ki se lahko pod veliko obremenitvijo splazijo. Previdno tudi na območjih z sveže napihanim snegom, ki bodo čez dan nastajala predvsem na južnih in vzhodnih pobočjih, kjer lahko sprožite manjše plazove kložastega snega.

V gorah se za konec tedna snežne razmere niso bistveno spreminjale. Snežna odeja se je v nižjih legah in v sredogorju čez dan ojužila, ponoči pa pomrznila. V ponedeljek ponoči je ob okrepljenem jugozahodniku občasno rahlo snežilo ali rahlo deževalo, ponekod je nastajal tudi žled ali trdo ivje. Zgodaj zjutraj nas je od severa prešla hladna fronta, meja sneženja se je spustila pod 1000 metrov. Za krajši čas je snežilo, zapadlo je do 5 centimetrov snega. Sedaj se že krepi severni do severozahodni veter, ki prenaša svež sneg. Ker je novega snega malo, na severnih in vzhodnih pobočjih nastajajo le manjše klože. Nekaj rahlega snega se bo ohranilo le na zelo zavetrnih mestih.

Pariz
Novice Je Evropa pred usodnim trenutkom odločitve?
Anatevka
Novice Navdih, tradicija in optimizem skrivnostne ukrajinske vasi

 

Ne spreglejte