SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svet za znanost znova opozarja na škodljivost razdružitve ministrstva

2

termometer

V Svetu za znanost in tehnologijo znova opozarjajo, da delitev visokega šolstva, znanosti in tehnologije med dva ministrska resorja ni dobra.

Na današnji seji so hkrati ugotavljali, da njihova opozorila niso odmevala v javnosti. Skrbi jih tudi rebalans proračuna, za katerega upajo, da ne bo prizadel raziskav in tehnološkega razvoja.

Razdruževanje področij bi škodljivo vplivalo na njihov nadaljnji razvoj Kot je po seji dejal predsednik sveta Marko Jaklič, še vedno izpostavljajo, da bo razdruževanje področij visokega šolstva, znanosti in tehnologije škodljivo vplivalo na nadaljnji razvoj teh področij.

Na seji so razpravljali tudi o nacionalni Raziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije (RISS), ki daje posebno mesto inovacijam in povezovanju znanstvene in gospodarske sfere. Ugotovili so, da je njeno izvajanje odvisno od spremembe zakonodaje, ki se mora zgoditi čim prej, je poudaril Jaklič.

Zaskrbljeni so tudi glede rebalansa proračuna za leto 2012 V svetu so po besedah Jakliča tudi zaskrbljeni, kaj se bo dogajalo z rebalansom proračuna 2012, zlasti na področjih visokega šolstva, znanosti in tehnologije. Jaklič je izrazil upanje, da se ne bo varčevalo na račun raziskav, inovacij in tehnološkega razvoja, ki so po njegovem ključni za izhod iz krize.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin