SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Supervizor odslej s podatki o prejemnikih nad 150 tisoč evrov honorarjev, na vrhu lestvice je sodni tolmač

3

termometer

Prikaz podatkov o prejemnikih honorarjev v Supervizorju bo odslej omejen na obdobje zadnjih deset let. Seznam največjih prejemnikov je po objavi novih podatkov nekoliko drugačen od marčevskega.

V Supervizorju bodo prikazani podatki o transakcijah tistih posameznikov, ki so v tem obdobju od avtorskih in podjemnih pogodb, sklenjenih s subjekti javnega sektorja, prejeli najmanj 150 tisoč evrov, so sporočili s Komisije za preprečevanje korupcije.

Pomanjkljivosti aplikacije Supervizor naj bi bile odpravljene Na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so potrdili, da so že med inšpekcijskim nadzorom informacijskega pooblaščenca (IP) odpravili pomanjkljivosti aplikacije Supervizor. Večina podatkov v aplikaciji tako ostaja nespremenjena, so zapisali v odzivu na danes objavljeno sporočilo IP glede sklepa inšpekcijskega nadzora.

Skladno z argumenti IP so se na KPK odločili, da bodo prikaz podatkov o prejemkih fizičnih oseb omejili na obdobje zadnjih deset let, zaradi načela sorazmernosti pa bodo mejo za objavo podatkov za zdaj znižali na 150 tisoč evrov.

Počinka ostaja prvi, nekdanja ministrica zdrsnila na četrto mesto Na novem seznamu, ki je nekoliko drugačen od tistega z marca letos, še vedno vodi sodni tolmač Abdulaziz Počinka. Nekdanja ministrica Stanka Setnikar Cankar je z drugega zdrsnila na četrto mesto.

Še nižje na lestvici sta se znašla profesor fakultete za upravo Srečko Devjak, ki je bil marca na četrtem mestu, po posodobljenih podatkih pa je na 26. mestu, ter profesor ekonomske fakultete v Ljubljani Maks Tajnikar, ki je bil marca na koncu deseterice, danes pa je na 25. mestu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin