Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 8. 2014,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

DeSUS SMC koalicija

Sreda, 6. 8. 2014, 18.47

8 let

Stranka DeSUS je, kot kaže, že v koaliciji (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Skrito pred očmi javnosti je danes v državnem zboru potekal prvi ključni sestanek za oblikovanje 12. slovenske vlade. DeSUS je de facto vstopila v koalicijo Mira Cerarja.

Čeprav naj bi Karla Erjavca za nekaj časa postavil na hladno, je zmagovalec volitev Miro Cerar danes prav s predsednikom DeSUS najprej zgladil vsa odprta vprašanja, so poročali v oddaji Danes na Planet TV.

Erjavec prekinil dopust in se sestal s Cerarjem Predsednik DeSUS Karl Erjavec je po informacijah Planet TV prav zaradi tega prekinil kratek dopust v sosednji Hrvaški in se danes vrnil v državni zbor. Po informacijah, ki jih je potrdilo več virov, se je več kot eno uro na štiri oči pogovarjal z najverjetnejšim bodočim mandatarjem in zmagovalcem volitev Mirom Cerarjem.

Sestanek je bil zaupne narave, rezultat pa: DeSUS vstopa v koalicijo z Mirom Cerarjem. To pomeni, da je vlada skoraj že sestavljena, saj imata stranki Mira Cerarja in Karla Erjavca skupaj že večino v parlamentu, torej 46 glasov. Vlada bi bila torej izglasovana v državnem zboru, a bi bila šibka. Tako bo Cerar gotovo še iskal dodatne glasove pri drugih strankah.

Cerar naj bi privolil v izplačilo upokojenskih regresov Bistveno je vprašanje, katerim zahtevam Erjavca je Miro Cerar ugodil. Po informacijah Planet TV je privolil v 40-milijonsko izplačilo upokojenskih regresov in usklajevanje pokojnin z gospodarsko rastjo. O kadrih naj še ne bi govorila, je pa zanimivo, da je Milan Brglez v intervjuju za STA prav danes prvič nakazal, da se bi bil pripravljen stranki DeSUS umakniti s položaja predsednika DZ. Uradno se pogajalci DeSUS s Cerarjem srečajo jutri.

Erjavec: Ni ovir za vstop v koalicijo Kasneje je predsednik DeSUS Karl Erjavec za STA potrdil, da se je sestal s Cerarjem. Vsebine sestanka ni razkril, navedel pa je, da nista videla ovir za vstop stranke DeSUS v koalicijo.

Ne spreglejte