Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 3. 2008,
11.25

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 21. 3. 2008, 11.25

8 let, 6 mesecev

Štorman bo gladovno stavkal v Strasbourgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji predsednik Republikanske stranke Adolf Štorman namerava konec marca začeti novo gladovno stavko. Tokrat pred poslopjem sodišča za človekove pravice v Strasbourgu.

V Strasbourgu želi evropsko javnost opozoril na, po njegovem, nezakonito početje sodnikov koprskega sodišča.

Kot je znano, je bil Štorman leta 2000 obsojen zaradi dejanja, ki ga je zagrešil pred 13 leti, ko so v njegovem avtu našli deset pištol. Sodba je postala pravnomočna leta 2002, decembra tega leta pa je začel prestajati zaporno kazen enega leta in jo v celoti prestal. Leta 2004 je vrhovno sodišče zaradi njegove zahteve za varstvo zakonitosti sodbo razveljavilo, saj naj bi Štormanu bila odvzeta pravica do obrambe.

Kmalu zatem je omenjeni primer zastaral, kljub temu pa je koprsko sodišče vztrajalo pri formalni izvedbi odločbe in zahteve vrhovnega sodišča, zaradi česar se je Štorman, ki se na vabila sodišča ni več odzival, prav tako pa mu kazen ni več grozila, leta 2006 še dvakrat znašel v disciplinskem priporu.

"Ker imam vso potrebno dokumentacijo iz katere je razvidno da moje trditve v celoti držijo, pristojni v državi pa se do tega problema obnašajo ignorantsko in skrajno neodgovorno, bom pač z gladovno stavko opozoril mednarodno sodišče in širšo evropsko javnost na nezakonito početje sodnikov v državi," je v pismu še dodal Štorman.

Ne spreglejte