SiolNET. Novice Slovenija
6,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sporna kampanja: zdrs ali primerno sporočilo?

6,68

termometer

Kampanja Društvo za nenasilno komunikacijo |  | Foto: Twitter
Foto: Twitter

V zadnjih dneh je močno polemiko sprožila kampanja Društva za nenasilno komunikacijo, ki je po Sloveniji objavila plakate o nasilju očetov nad otroki in partnerjev nad partnerkami. Društvo je oglase kasneje umaknilo.

Mnogi so v zadnjih dneh opazili plakate, ki opozarjajo na nasilje nad otroki in ženskami. Na enem od plakatov je otrok, na katerem sta označena "materino znamenje" in praska, pri kateri je zapisano, da gre za "očetovo znamenje", na drugem pa ženska, ki ima prav tako označeno "materino znamenje" in tudi poškodovano ustnico, kjer je zapisano "partnerjevo znamenje". Sliki sta del kampanje Društva za nenasilno komunikacijo, ki pa je naletela na številne kritike javnosti.

Predsednik državnega sveta Alojz Kovšca je pozval Varuha načela enakosti k ukrepanju in dejal, "da plakat demonizira očetovstvo ter meče v isti koš vse zgledne očete in nasilneže". "Ni objektivno, ni vzgojno in ni sprejemljivo! Kot oče se počutim užaljeno."

Kampanja Društvo za nenasilno komunikacijo 2 | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Naročnik oglasov, Društvo za nenasilno komunikacijo, je v sredo objavil, da je plakate umaknil. "Hvala za komentarje pod današnjo objavo prvega para podob iz kampanje Znamenja. Objava ni posredovala sporočila, ki smo ga želeli, zato smo jo umaknili," so zapisali na svojem profilu na Facebooku.

Hvala za komentarje pod današnjo objavo prvega para podob iz kampanje Znamenja. Objava ni posredovala sporočila, ki smo ga želeli, zato smo jo umaknili.

Posted by Društvo za nenasilno komunikacijo on Wednesday, April 21, 2021

 

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin