SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V soboto ob 1.212 testih 43 novih okužb

To so občine, v katerih so v soboto potrdili največ okužb

10

termometer

koronavirus covid test | Največ testiranj na novi koronavirus smo v Sloveniji opravili v četrtek, in sicer 1.733. | Foto: Reuters
Največ testiranj na novi koronavirus smo v Sloveniji opravili v četrtek, in sicer 1.733. Foto: Reuters

V soboto so okužbe z novim koronavirusom odkrili v 27 občinah po državi. Znova je bilo največ novih primerov v Ljubljani, skupaj šest. Največ aktivnih primerov je v Ljubljani in Mariboru. Od na novo odkritih primerov je bilo devet takih, ko so osebe že bile v karanteni, izmed uvoženih pa gre v enem primeru za osebo, ki je virus prinesla iz Grčije.

V soboto smo v Sloveniji opravili 1.212 testov in odkrili 43 primerov okužb z novim koronavirusom, kar je enako število kot dan prej. V bolnišnicah se zaradi bolezni covid-19 zdravi 23 ljudi, trije so na intenzivni negi. Eno osebo so v soboto odpustili iz bolnišnice, zaradi koronavirusne bolezni pa ni umrl nihče.

V petek so ob skoraj 500 testih več odkrili enako število okužb z novim koronavirusom kot v soboto. 

V Sloveniji smo do zdaj opravili že več kot 166 tisoč testov na novi koronavirus in potrdili 3.165 okužb. Umrlo je 135 ljudi.

Krek: le vprašanje časa je, kdaj bomo Slovence začeli klicati iz Grčije

Največ novih okužb, to je 11, so v soboto potrdili pri osebah, starih od 25 do 34 let. Eno manj so potrdili v naslednji starostni skupini, to je od 35 do 44 let. Po pet okuženih so potrdili v starostnih skupinah od 45 do 54 let in od 55 do 64 let. Štiri okužbe so potrdili v starostni skupini od 65 do 74 let. Po tri nove okužbe so potrdili v dveh mlajših starostnih skupinah, in sicer v starostni skupini od pet do 14 let ter v skupini od 15 do 24 let. Dve potrjeni okužbi sta bili v soboto v skupini oseb, starih od 75 do 84 let.

Od na novo odkritih primerov v soboto je bilo devet takih, ko so osebe že bile v karanteni, izmed uvoženih pa gre v enem primeru za osebo, ki je virus prinesla iz Grčije. "Grčija je postala ena izmed držav, kjer število okuženih raste, mi pa imamo tam kar dosti turistov. Tako da je vprašanje časa, kdaj jih bomo začeli opozarjati, naj se vračajo," je za Radio Slovenija dejal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek.

Zaradi okužbe enega od učencev v karanteno dva razreda OŠ Preska

Po tem ko so bili danes na osnovni šoli Preska obveščeni, da je eden od učencev okužen z novim koronavirusom, so vse učence dveh četrtih razredov poslali v 14-dnevno karanteno. Zanje bo organiziran pouk na daljavo, prostori šole pa so bili v sodelovanju z občinsko civilno zaščito že razkuženi, so sporočili z občine Medvode.

Na OŠ Črna na Koroškem predviden normalen pouk

Potem ko so konec tedna potrdili okužbo z novim koronavirusom pri zaposlenem iz tehničnega kadra Osnovne šole Črna na Koroškem, bosta z novim tednom pouk v šoli in delo v vrtcu normalno potekala naprej. Je pa že od petka v karanteni šest otrok, ki jih je okuženi prevažal v okviru šolskih prevozov.

Voznik otrok in vseh šest otrok, ki so v karanteni, prihajajo iz istega zaselka v okolici Črne na Koroškem. Otroci so iz več različnih razredov, vsi so oz. bodo dobili navodila za delo od doma, je danes za STA pojasnil ravnatelj OŠ Črna na Koroškem Mitja Pranjič. Sicer pa bo pouk na šoli v ponedeljek potekal normalno, ob upoštevanju vseh že prej predvidenih ukrepov.

V soboto in danes so na novi koronavirus testirali še šest zaposlenih na šoli, ki so bili z okuženim v tesnejšem stiku, od tega so doslej znani rezultati štirih testov, ki so vsi bili negativni. Na rezultate dveh testov še čakajo, je dodal Pranjič.

Število novih in skupnih potrjenih okuženih ter aktivnih okužb po občinah stalnega prebivališča za 5. september. Zaradi stalnega epidemiološkega preverjanja se lahko posamezni podatki spremenijo:

Občine Koronavirus | Foto: STA Foto: STA
Preberite tudi:

Šola, razred Novice Lahko predlog iz Nemčije šole reši pred ponovnim zaprtjem? BethAnn McLaughlin Digisvet Lagala o smrti zaradi koronavirusa: dvojna igra osramočene znanstvenice

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin