Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2009,
17.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 17.06

8 let

SNS ima pomisleke o akciji Lepo je deliti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S tem tednom se je začela vseslovenska akcija Lepo je deliti, s katero Rdeči križ Slovenije (RKS) zbira sredstva za nakup prehranskih paketov za posameznike in družine iz socialno šibkih sredin.

Lani je RKS socialno ogroženim razdelil 1448 ton hrane in 33.934 prehranskih paketov, v zaostrenih razmerah pa so potrebe po pomoči še večje.

Nakup prehranskega paketa stane 15 evrov Zato so vse povabili, naj podprejo njihovo akcijo in se odločijo pomagati ljudem v stiski. Svoj prispevek lahko nakažejo s plačilnim nalogom BN 02 na TRR: 03100-1111112208, referenca 11-989916, ali pa pošljejo SMS s ključno besedo "SKUPAJ" na 1919. Vsako sporočilo pomeni donacijo enega evra, 15 evrov pa omogoča nakup enega prehranskega paketa.

SNS: Izračun stroškov nikakor ne drži

Poslanska skupina SNS je v zvezi z akcijo na vlado naslovila pisno poslansko pobudo. Kot navajajo, želi RKS v akciji zbrati okoli 150.000 evrov, plačilne naloge za nakazilo finančnih sredstev pa naj bi dostavil na 730.000 gospodinjstev. Poslanci SNS ob tem vlado pozivajo, "da ustrezne institucije raziščejo racionalnost akcije Lepo je deliti, saj enostaven izračun stroškov poslanih plačilnih nalogov in predviden izkupiček akcije, nikakor ne zdrži".

V MIP-u mečejo meso v smeti, nekateri pa so lačni Opozarjajo tudi na novogoriški MIP, ki je prejšnji teden zaradi izklopa elektrike zavrgel nekaj ton mesta, podobna situacija pa se lahko zgodi tudi v podjetju Pomurka. "Nikakor ne moremo razumeti, da država ne poseže na področja, kjer bi bila smiselna racionalna izraba in poraba razpoložljivih dobrin". Zavedajo se sicer, da bi s tem posegli v pristojnosti, ki niso v domeni države, vendar pa je, opozarjajo, povsem neracionalno, da se takšna količina hrane zavrže.

SNS: Meso bi lahko podarili RKS

Zato vlado pozivajo, naj preuči tudi možnost prevzema mesa omenjenih podjetij, ki bi ga lahko koristno uporabili, na primer z darovanjem RKS.

Ne spreglejte