Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 5. 2021,
6.41

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

Natisni članek

dež ARSO Slovenija vreme

Ponedeljek, 17. 5. 2021, 6.41

2 leti, 11 mesecev

Slovenijo zajeli močni nalivi. Kakšno vreme nas čaka v nadaljevanju tedna? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

Zbudili smo se v deževno jutro. Ob prehodu hladne fronte so v prihodnjih urah predvsem v severni Sloveniji možni krajevno močni in dolgotrajni nalivi ter nevihte. Agencija za okolje je za severovzhod in severozahod Slovenije izdala oranžno vremensko opozorilo. 
 

Nalivi so včeraj že povzročali težave v Pomurju. Na območju Gornje Radgone se je okrepila tako imenovana supercelična nevihta, ki je poleg naliva prinesla tudi večjo količino sodre in drobne toče. 

Meteorna voda je zalila ulice in dvorišča ter nekaj stanovanjskih objektov v naselju Pušča. Posredovali so gasilci iz PGD Pušča, ki so odmašili kanalizacijske jaške ter prečrpavali vodo iz stanovanjskih objektov.

Dež z nevihtami se je v noči z nedelje na ponedeljek razširil čez večji del Slovenije. Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je v Cerknici zaradi obilnega dežja zalilo gasilski dom. Danes zjutraj so posredovali gasilci PGD Cerknica. Iz zalitih prostorov so umaknili inventar in izčrpali vodo. 

Po napovedih vremenoslovcev agencije za okolje (Arso) bo dež do popoldneva ponehal, razjasnilo se bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem se bo ogrelo do 21 stopinj Celzija. 

dež poplava
Novice V noči na ponedeljek predvsem v severni Sloveniji možni močnejši nalivi

Naraščanje rek in možnost zemeljskih plazov

Ob nalivih se bo vodnatost rek povečala do velikih pretokov. Posamezne reke na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem, zlasti v porečju Dravinje, se lahko razlijejo na izpostavljenih mestih ob strugah. Ob nalivih lahko hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki.

Zaradi večjih količin padavin je povsod po državi, predvsem pa v severozahodni in severovzhodni Sloveniji, povečana tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov.

Dežnik bo ta teden naš zvesti spremljevalec

V torek bo pretežno jasno, ponekod po nižinah lahko zjutraj nastane megla. Popoldne se bo oblačnost povečala, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija. 

V noči na sredo bodo padavine spet zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj večinoma ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja. Čez dan bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami in nevihtami. V četrtek bo dopoldne povečini sončno, popoldne bo še nekaj ploh ali neviht. 

Ne spreglejte