Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 15.48

8 let

Sistem elektronskih "bonov" naj bi se sesul

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Elektronski sistem subvencioniranja študentske prehrane naj bi se v večini gostinskih lokalih v Ljubljani, Kopru in Mariboru nekaj po poldnevu zaradi preobremenjenosti sesul.

Da je prišlo do napake, je sporočila Mlada Slovenija, podmladek Nove Slovenije. Po navedbah Študentske organizacije univerze v Ljubljani je do motenj prišlo med 12. in 14. uro. ŠOU v Ljubljani je o motnjah obvestil upravljavca sistema Po informacijah, ki so jih prejeli v ŠOU v Ljubljani, so težave zaznavali na območju cele države. V tem času za plačilo obroka ni bilo mogoče uporabiti ne mobilnega telefona ne brezkontaktne čip kartice, so sporočili. ŠOU v Ljubljani za delovanje sistema ni odgovoren, nanj tudi nima vpliva, zato so o motnjah takoj obvestili upravljavca sistema, družbo Margento. MSi: Študentje so morali plačevati polno ceno obroka V MSi pa ŠOS ter ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve sprašujejo, kdo bo odgovarjal za motnjo v delovanju in kdo bo študentom povrnil denar, saj da so morali študentje plačevati polno ceno obroka, in ne subvencionirane. Ker naj bi do težav prišlo zaradi preobremenjenosti, bi v MSi od ŠOS radi izvedeli, kaj se bo zgodilo 1. oktobra, ko se bo začelo študijsko leto. Hkrati ŠOS tudi pozivajo, naj začne ukrepati.

Tudi ŠOU v Ljubljani je ŠOS pozval "k celoviti rešitvi problematike povračila neupravičenega doplačila za študentski obrok oz. nezmožnost koriščenja subvencije". Pri organizaciji so dodali še, da že od začetka uvajanja elektroniziranega sistema subvencionirane študentske prehrane opozarjajo na njegove pomanjkljivosti.

V ŠOS nimajo podatkov o sesutju sistema Ali je do sesutja sistema res prišlo, v ŠOS niso mogli potrditi, saj podatkov o tem še nimajo in morajo zadevo preveriti pri tehnikih. Več pojasnil bodo posredovali v četrtek.

Težave iz testnega obdobja naj bi odpravili Univerza na Primorskem je elektronski sistem subvencioniranja prehrane uvedla 18. maja, v Mariboru so to storili 1. julija, v Ljubljani pa še mesec pozneje. Plačevanje je možno z mobilnimi telefoni ali brezkontaktnimi čip karticami. Pred mesecem dni je v. d. generalnega sekretarja ŠOS Elvis Cvikl pojasnil, da so se težave v testnem obdobju pojavljale in da so jih takrat tudi odpravili, sedaj pa delovanje poteka brez večjih težav. Največ težav je sicer bilo s slabim signalom pri plačevanju z mobilnimi telefoni.

Ne spreglejte