SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Shod v Ljubljani: Sovraštvo do beguncev je enako fašizmu (video)

0

termometer

Pred samskim domom na Kotnikovi ulici v Ljubljani, kjer je po novem izpostava azilnega doma, se je zbralo okoli 500 ljudi. Shod poteka pod geslom Begunci, dobrodošli.

Udeleženci imajo s sabo številne transparente, ki pozdravljajo begunce v Sloveniji oziroma v Ljubljani. "Sovraštvo do beguncev = fašizem", "Imigracija ni kriminal", "Nihče ni ilegalen" in številne druge napise je na Kotnikovi ulici v Ljubljani s sabo prineslo več sto udeležencev protesta, ki ne nasprotujejo namestitvi beguncev v Sloveniji, so pa proti zapiranju meja.

Na shodu je tudi nekdanji predsednik Kučan Med udeleženci shoda so poslanci ZL Matej Tašnar Vatovec, Miha Kordiš, Franc Trček in Matjaž Hanžek, nekdanji predsednik republike Milan Kučan, evropska poslanka Tanja Fajon in sindikalist ter član TRS Branimir Štrukelj. Med kulturniki pa so se shoda med drugimi udeležili Veno Taufer, N'Toko, Suzana Koncut, Zoja Skušek, Jadranka Juras in Žiga Kariž.

V Ljubljani bodo sprejeli mladoletnike, ki so jih v Kranju zavrnili Podporo migrantom je prišel izraziti tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je pred dnevi Ljubljančane pozval k strpnosti in pogumu. Kot so povedali na Mestni občini Ljubljana, se je mesto odzvalo tudi na potrebo po nastanitvi šestih mladoletnih migrantov oz. otrok brez spremstva, namestitev katerih so v Kranju zavrnili. Sicer pa so za nastanitev beguncev poleg državnih že vseskozi na voljo tudi tri občinske lokacije, so še spomnili na občini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin