Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
7.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 7.20

7 let, 12 mesecev

"Še obvezno fakulteto naj naredijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

V stranki SDS se zavzemajo za obvezno srednjo šolo, kar bi zapisali v ustavo.

Ynel (31. 8. 2011 13:37:23) Pa kje dobivajo ideje ti naši politiki, a so res tak podn vsi po vrsti? Še obvezno fakulteto naj nardijo in naprej proizvajajo visokoizobražene zakompleksance, ki ne vejo kaj bi počeli. Treba je naredit kvalitetne poklicne srednje šole z veliko praktičnega usposabljanja na katerih naj šolanje zaključi 50% populacije. 25% ki imajo res dober uspeh naj jih študira, 25% ki jih ni sposobnih ali pa nočejo opraviti več kot osnovno šolo pa naj raznaša pošto, pometajo, pospravljajo ... To je to!

rogi (31. 8. 2011 14:12:42) Se strinjam z vsemi ki trdijo da je treba izbolšat kvaliteto izobraževalnih programov, ne pa uvedba obvezne srednje šole! Na srednjo šolo se lahko vpiše vsak, ki je dovolj pameten. Sem tudi za ustvarjanje posebnih razredov za bolj napredne da jih ne zavirajo nezainteresirani in malo bolj leseni dijaki!

Miirko (31. 8. 2011 14:50:52) Z devetletko je bilo otrokom ukradeno leto otroštva, bojim se, da bo z obvezno srednjo šolo marsikomu ukrdenja mladost. Kot je povedal predhonik, klasičnih poklicnih šol ni več. A se bomo šolali le zato, da bomo izboljšali tatistiko v primerjavi z EU, ali je bistvo v kvaliteti. Naše šolstvo bi spreminjal vsak, ki ima 5 minut časa.

Nov začetek šolskega leta odpira stare dileme o tem, kaj je za naše šolarje dobro, zato tudi debatiramo o šolskih uniformah ter njenih vzgojnih plusih in minusih. So korak naprej ali nazaj?

viisaus (31. 8. 2011 15:17:09) ....ZA..šola je prostor za učenje in ne za razkazovanje najnovejšega telefona....vsi enaki..važno je samo znanje in ne,da se že od daleč vidi da ima otrok bogate-revne starše in potem se učitelji hočeš-nočeš prilagajajo le temu,,,

micpomic (31. 8. 2011 16:00:12) Obleka NAREDI človeka. ZA uniforme. Proti so le tisti, katerim ego in kompleksi velevajo, da morajo svoje otroke vsaj z dragimi cunjami ločiti od "navadne raje". Po sposobnostih in podobnih - na žalost skritih - "atributih" jih pač ne morejo ... he, he ....

Georges (31. 8. 2011 16:52:55) Tisti, ki ste ZA, verjetno komaj čakate na še eno položnico za 50 evrov, da vam otroka strpajo v eno malo preveliko ali premajhno uniformo, v kateri bio potem čemel 10 mesecev na leto. Ali pa mislite, da jih mora država nabavit vsakemu po pet, da se bodo vsak dan preoblačili? Saj nismo Kitajci iz leta 1965! Po mojem mnenju nihče ne razlikuje revnih od bogatih po obleki in tudi ocenjujejo ne bogatije ampak naj bi znanje. Telefone imajo pa tisti iz revnejših družin še najboljše, kolikor jaz vem.

Ne spreglejte