Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
7.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 7.22

7 let, 12 mesecev

"S posojanjem denarja je kot s pijačo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Iz sklada za zaščito evra pomoč že črpata Irska in Portugalska, nekaj sredstev pa bo dobila tudi Grčija. Ker je v težavah tudi Italija, je treba sklad nujno okrepiti.

Krimsky 30.11.2011 ob 10:22

S posojanjem denarja je kot s pijačo: v manjših količinah sicer pripomore k izboljšanju razpoloženja, v večjih količinah te vrže pod mizo.~ ~ ~Na prvi pogled zgleda, da je posojanje denarja najbolj eleganten način zaslužka: brez kakršnegakoli dela nam cingljajo obresti, tudi ponoči ko spimo. In ker je več takih, ki bi radi služili na tako nobel način, se zgodi, da jih PREVEČ HKRATI posodi denar nekemu Franceljnu, ki potem zaradi spleta okoliščin ne more več vračati izposojenega in obresti. Nastane frka. Organizirajo »summit« o reševanju »dolžniške krize«. Sklep je naravnost Salomonski: Franceljnu je treba posoditi še več, da bo lahko odplačeval (požar gasijo s prilivanjem dodatnega olja).Želijo namreč, da bi se špil »cingljanja obresti« nadaljeval v neskončnost, ker so sedaj že zasvojeni z življenjem na veliki nogi, in se tej zasvojenosti ne morejo več zlahka upreti.~ ~ ~Kot pravi rek: od pijače se že še strezniš – od denarja nikoli.~ ~ ~Kot vsak dober alkoholik – tudi posojevalci denarja – najprej zanikajo: »Ne, z nami ni nič narobe. Kje pa! Mi da smo zasvojeni? Ah, dajte no ...« In vendar je prvi korak k zdravljenju – priznanje. Priznanje, da si v svoji zasvojenosti s cingljanjem obresti drugim v svetovni »družini« povzročil težave – je seveda travmatsko. Vsak se ga bo otepal kot vrag križa. Potem pride na vrsto Rugljeva terapija: tek, planinarjenje, branje, pisanje dnevnika ...Predvsem pa razmislek: »Je moja pozicija, ko sem hotel celo življenje preživeti na račun drugih – dostojna človeškega bitja?« ~ ~ ~Ja, ja. Pijača je hudič. Denar pa še veliko večji.

Hipotetični volilni izid raziskave Slovenski utrip in iz nje izpeljana razporeditev sedežev v državnem zboru kažeta, da potencialni mandatar za sestavo nove vlade Janez Janša ne bo imel lahke naloge.

Homer. 30.11.2011 ob 14:38

Ne glede na nezanesljivost predvolilnih anket, pa so dejstva taka: - tudi leta 2008 so ankete pokazovale precejšnjo prednost SDS. To ni presenečenje ker, ima Janša stalne vernike. - Ostali volilci se odločajo zadnji trenutek in običajno niso janševi verniki. - Janša ne more računati na večji procent, kot ga kažejo ankete - očitno bo Virant na tehtnici. Njegova odločitev bo povedala če resno misli tisto kar govori. - Po vsej verjetnosti Janša ne bo mogel sestaviti vlade. Iz tega izhaja logičen zaključek, zakaj se Janša (SDS) trudi s diskreditacijo Jankoviča .......

OZPZS 30.11.2011 ob 15:08

Pravilno razmišljanje. Mislim, da Virant ne izgublja zaradi tiste aferice z denarjem, temveč zato, ker je na soočenjih neprepričljiv in ne prinaša nič novega. Je navaden palamuđija, pa tudi Šušteršić in Pezdir nista ne vem kaj, Pavliha pa je bil proti AS. Vsi skupaj vnašajo zmedo v prostor. Desnica ima določeno število volilcev, ki se bodo porazdelili po pomladnih strankah. Menim, da bo iz Parlamenta izpadla NSI ali pa VIRANT. Slovenija je pač razdeljena približno fifti-fifti. Sicer pa naj Janša prevzame oblast in pokaže, kako se vlada v kriznih razmerah. Da ne zna vladati v blagostanju je že dokazal. Manjka pa v našem političnem prostoru prava leva komunistična stranka, kot protiutež NSI.

Društvo za boj proti trgovini z ljudmi Ključ opozarja, da se v Ljubljani zadržuje tako imenovani "loverboy", ki si svoje žrtve izbira med srednješolkami. Vpleten naj bi bil v trgovino z ljudmi.

kviht 30.11.2011 ob 14:30

zakaj nas o tem opozarja društvo (slava jim!) in ne organi pregona? in če je teh deklet že (vsaj) 25 bi moral tega mladca po moji (zdravi) logiki že zdavnej uklent. a se ni pred kratkim nekdo hvalu z vele akcijo sredi ljubljanskega BTC centra? sej ne rečem, da se ne dela. ampak takle članek me navdaja z dvomom...

profi2 30.11.2011 ob 14:31

Upam da so ga že spravili za zapahe. samo ne mi reč da ne obstojajo zakoni za izločitev takega človeka iz družbe in njegovo sankcioniranje.

Felipao 30.11.2011 ob 17:28

Dokler je ne udari ali pa kako drugače fizično zlorabi, mu ne morejo nič. Tudi s potovanji v tujino je tako da dokler gredo z njim prostovoljno, ne krši nobenih zakonov.

Ne spreglejte