Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2012,
14.14

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 5. 9. 2012, 14.14

8 let, 5 mesecev

Rode se strinja z opravljanjem testa DNK v tujini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kardinal Franc Rode se strinja s predlogom Petra Stelzerja, da se test DNK opravi v tujini. Po besedah Odvetniške pisarne Zidar & Klemenčič, ki zastopa Rodeta, je Stelzer predlagal ustanovo v Nemčiji.

V Odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič so še pojasnili, da so danes prejeli elektronsko sporočilo nemške odvetniške pisarne s pooblastilom Petra Stelzerja. V dopisu so jih obvestili, da se Stelzer strinja z opravljanjem testa očetovstva, a da za to predlaga določeno ustanovo v Nemčiji.

V odvetniški pisarni sedaj čakajo na informacije o terminu odvzema vzorcev "Odvetniški pisarni smo odgovorili s prošnjo, da nam takoj posredujejo termin, v katerem naj se kardinal Rode zglasi na predlagani ustanovi za odvzem vzorcev. Izrazili smo zahtevo, da se test opravi po protokolu sodnih ugotavljanj očetovstva na tej ustanovi oziroma da sta pri odvzemu vzorcev istočasno navzoča oba subjekta," so zapisali v odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič. Dodali so še, da pričakujejo, da jim bodo termin odvzema sporočili nemudoma, "glede na to, da so pristali na vse zahteve iz sporočila odvetnikov Stelzerja".

Stelzer noče opravljati testa DNK v Sloveniji Delo je danes namreč poročalo, da se Stelzer ne strinja z Rodetovim predlogom, naj test očetovstva opravita na Inštitutu za sodno medicino. Stelzer bo tako po poročanju časnika predlagal, da se test izvede v drugi državi, saj da želi opraviti test "na neodvisnem mestu".

Spomnimo: Kardinal Rode naj bi imel po poročanju Časnika leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo S., ki je leto pozneje v Nemčiji rodila otroka. Peter S., ki zdaj živi na Bližnjem vzhodu, naj bi letos spomladi v Sloveniji najel odvetnico, s pomočjo katere naj bi poskušal od kardinala Rodeta dobiti priznanje o očetovstvu oziroma njegovo privolitev v test DNK. Tanja Breda je sicer za Delo zanikala, da bi bil Rode oče njenega otroka. Rode je kmalu zatem izjavil, da je pripravljen na test očetovstva, saj "ve, kakšen bo rezultat". Napovedal je tudi, da bo svoje ime branil z vsemi pravnimi sredstvi.

Ne spreglejte