SiolNET. Novice Slovenija
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob morju nevarna noč, na Gorenjskem oblino sneženje #video

0,56

termometer

Po podatkih Agencije za okolje lahko ponoči in v sredo zjutraj predvsem na jugozahodu Slovenije pričakujemo dolgotrajne in močnejše nalive. V kratkem času lahko pade od 40 do 80 milimetrov padavin.  Na Gorenjskem koncu pa medtem poročajo o močnem sneženju. Ponekod naj bi ponoči zapadlo od 25 do 50 centimetrov snega.

Tornado Novice Obalo udarilo silovito neurje s točo, blizu Trsta tornado #foto #video

Zaradi obilnega sneženja se bo predvsem v Julijskih Alpah znova povečala nevarnost snežnih plazov, zato so na agenciji za okolje (Arso) izdali opozorilo.

2525 Novice Jutri nova pošiljka: ponekod bo snežilo tudi po nižinah #video

Zaradi visokega plimovanja morja in močnega južnega vetra je Regijski center za obveščanje popoldan sprožil sireno javnega alarmiranja, o novih poplavah pa so v današnjem popoldnevu že poročali tako iz Izole kot iz Portoroža. Če se občani počutijo ogrožene, naj čim prej pokličejo na številko 112, da jim bodo dežurne gasilske službe poskušale čim prej pomagati, pozivajo lokalne oblasti.

Nevihta divjala že včeraj

Na Obali je že sinoči divjala supercelična nevihta, ki je pripotovala iznad severnega Jadrana, nad Trstom je nastal celo tornado. Neobičajno burno decembrsko vreme se dan po tem, ko je sodra oziroma toča ponekod povsem pobelila obmorske ulice, najbolj pozna v Izoli. Gasilci, delavci cestnih, komunalnih služb in elektro podjetij so imeli polne roke dela še danes, ob tem pa so na Arsu za slovensko Istro znova razglasili rdeči alarm.

Da se obali bliža sodni dan, je včeraj najavila vodna tromba, ta se je nad tržaškim zalivom pojavila okoli poldneva. Nekaj po 18. uri pa se je usulo z neba. Silovito neurje s točo je ponekod povsem pobelilo ulice, številni domačini pripovedujejo, da česa takega še niso doživeli.

Najhuje je bilo v Izoli

Supercelična nevihta je največ gmotne škode povzročila v Izoli. Opustošenje je krepko spremenilo tudi podobo tamkajšnje marine. Odkrilo je bakreno streho, uničeni so bili drogovi, na katere se izobeša zastave. V skrbeh so tudi v Strunjanu, kjer si še niso povsem opomogli od poplav, a se že pripravljajo na nove, saj so na Arsu spet razglasili rdeči alarm.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin