Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 3. 2020,
21.45

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

3

Natisni članek

Koronavirus zaščitna maska virus Matej Tonin

Ponedeljek, 16. 3. 2020, 21.45

4 leta, 1 mesec

Pristojni mirijo: do srede pri nas 1,5 milijona dodatnih zaščitnih mask

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

3

Maska koronavirus | Gospodarski minister Zdravko Počivalšek verjame, da bodo na zavodu za blagovne rezerve v kratkem lahko nabavili zadostno število zaščitnih mask. | Foto Ana Kovač

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek verjame, da bodo na zavodu za blagovne rezerve v kratkem lahko nabavili zadostno število zaščitnih mask.

Foto: Ana Kovač

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je danes določila enotni protokol razdelitve zaščitne opreme po občinah. Prednost bodo po navedbah obrambnega ministra Mateja Tonina imeli najbolj izpostavljeni, torej tudi zdravstveno osebje, gasilci in taksisti. "Vse sile usmerjamo v to, da bo zaščitne opreme kmalu dovolj za vse," je prek Twitterja sporočil Tonin.

 

Vlada je za zajezitev širjenja koronavirusa v Sloveniji v zadnjih dneh sprejela številne ukrepe. Javno življenje v Sloveniji se je danes ohromilo. Pristojni vlagajo napore tudi v zagotavljanje zadostne količine zaščitne opreme, o tem se te dni nadaljujejo sestanki pristojnih ministrov s predstavniki socialnovarstvenih in zdravstvenih zavodov. Tudi danes pa se je sestal krizni štab za spopadanje z novim koronavirusom.

Novice Jelko Kacin: To se lahko zgodi vsakomur, ki ne bo upošteval razmer #video

Do srede 1,5 milijona dodatnih zaščitnih mask

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in direktor Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve Anton Zakrajšek sta danes zagotovila, da je v skladiščih zavoda dovolj prehranskih in drugih artiklov za večmesečno oskrbo prebivalstva. Večji izziv so po poročanju STA zaloge zaščitnih mask in respiratorjev.

Do srede naj bi bilo v Slovenijo dodatnih 1,5 milijona zaščitnih mask. | Foto: Ana Kovač Do srede naj bi bilo v Slovenijo dodatnih 1,5 milijona zaščitnih mask. Foto: Ana Kovač

Zavodu bo ministrstvo v prihodnje omogočilo, da bo še dodatno nabavil zaščitna sredstva. Počivalšek verjame, da bodo v kratkem lahko nabavili zadostno število mask. Do srede naj bi jih bilo tako v Sloveniji dodatno še 1,5 milijona. Uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin je za Televizijo Slovenija danes poudaril aktivno delo vlade, posameznih ministrstev in podpornih služb, ki pripravljajo vse potrebno, da bi nadoknadili zamujeno.

"Da bi vendarle zagotovili minimalne količine zaščitnih sredstev in vse to, kar potrebujemo za naslednjo fazo izziva, ki bo seveda veliko težja, kot je ta," je dejal. Minister za zdravje Tomaž Gantar je danes na videokonferenci notranjih in zdravstvenih ministrov EU pozval Evropsko komisijo k omejitvi zgornjih cen za zaščitno in zdravstveno opremo na ravni EU.

Koronavirus
Novice V Sloveniji potrdili 253 okužb, dva bolnika v kritičnem stanju #video

Do danes pri nas potrjenih 253 okužb z novim koronavirusom

V Sloveniji je bilo danes do 14. ure potrjenih 253 okužb z novim koronavirusom. Pri blagem poteku okužbe s covid-19 se ljudje pozdravijo v enem ali dveh tednih. Ob resnem poteku lahko zdravljenje traja od štiri do šest tednov, je danes povedala vodja strokovne skupine pri vladnem kriznem štabu Bojana Beović. Na intenzivni terapiji so zaradi okužbe trenutno trije bolniki, v prihodnjih dneh pričakujejo še več takih primerov, poroča STA.

Ne spreglejte