Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 3. 2011,
17.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 18. 3. 2011, 17.05

8 let

Prijava proti županu Bogataju zaradi suma korupcije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V svetniških skupinah Lista Hermine Krt, Zares in Mladi za Kranj so v začetku marca opozorili na spornost javnega postopka prodaje nekaterih nepremičnin mestne občine Kranj (MOK).

Mladi za Kranj bodo v zvezi s prodajo v ponedeljek podali tudi prijavo zoper župana zaradi suma korupcije, kar pa Mohor Bogataj ostro zanika.

Nezakonita javna dražba občinskih nepremičnin? Omenjene svetniške skupine so 9. marca župana opozorile, da nima pravne podlage za izvedbo razpisa. Javna dražba občinskih nepremičnin bi bila po njihovem mnenju namreč nezakonita, "saj svet MOK proračuna za leto 2011 še ni sprejel, v tem trenutku tudi še ni sprejet letni načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem za leto 2011".

Župan ustavil postopek prodaje Župan Mohor Bogataj je istega dne postopek prodaje ustavil, čeprav naj bi bil po interpretaciji občinske uprave v skladu z zakonodajo in osnovan na letnem načrtu razpolaganja z nepremičnim premoženjem MOK za leto 2010. S to potezo naj bi v mestnemu svetu omogočil ponovno razpravo o zemljiščih, predvidenih za prodajo, so pojasnili na mestni občini.

Po pregledu dokumentov o načrtovani prodaji zemljišč so v svetniški skupini Mladi za Kranj posumili, da "vsaj v primeru prodaje enega od zemljišč obstaja možnost, da je šlo pri poskusu prodaje za sum korupcije". Dokument, povezan s prodajo zemljišča pri Čebelici, je namreč nekdo na občini poimenoval po lastniku objekta na omenjenem zemljišču.

Dokumentacijo bodo poslali protikorupcijski komisiji Mladi za Kranj ob tem opozarjajo, da je bilo omenjeno zemljišče na dražbo uvrščeno na lastnikovo pobudo, lastnik objekta pa je bil med prijatelji in znanci, ki so Bogataju čestitali na zabavi ob razglasitvi rezultatov županskih volitev novembra 2010. Zbrano dokumentacijo bodo v ponedeljek poslali Komisiji za preprečevanje korupcije in drugim organom, je napovedal svetnik omenjene liste Matej Gal Pintar.

Bogataj: Strokovni delavci zagotovili, da je zadeva zakonita Mohor Bogataj je pojasnil, da so bile nepremičnine, ki so jih želeli prodati, del v minulem mandatu sprejetega program razpolaganja z občinskim premoženjem. Strokovni delavci so mu zagotovili, da je zadeva zakonita, vseeno pa se je zaradi demokratičnosti postopka odločil, da o prodaji nepremičnin odloča mestni svet v novi sestavi.

Na zabavo ob razglasitvi županskih volitev ni vabil nikogar, razen soproge in obeh sinov, ki sta pomagala pri spremljanju rezultatov na posameznih voliščih. Čestitat mu je prišlo skoraj 200 ljudi, med njimi tudi nekateri, ki jih ni poznal, je še pojasnil Bogataj, ki je dodal, da je omenjeno skromno zabavo plačal iz lastnega žepa.

Ne spreglejte