SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pravni svetovalec MOK ima tudi pogodbo z GRS Kranj

3

termometer

Pravni svetovalec Mestne občine Kranj Kristijan Gnilšak, ki je za župana Mohorja Bogataja vodil koalicijska usklajevanja, ima že nekaj mesecev sklenjeno pogodbo z Gasilsko reševalno službo Kranj.

V skladu s to pogodbo prejema, glede na podatke v Supervizorju, nekaj manj kot 700 evrov neto na mesec.

Ob tem se zastavlja vprašanje, ali nima teh obveznosti plačanih že v okviru pogodbe z občino. Vodstvo občine je s pogodbo Kristjana Gnilška s kranjskimi gasilci seznanjeno. Kot so pojasnili v kabinetu kranjskega župana, se pogodba, sklenjena med odvetnikom Gnilškom in Gasilsko reševalno službo Kranj nanaša na pravno svetovanje in zastopanje v evropskem čezmejnem projektu GOAL.

Partnerji so kranjska enota Uprave za zaščito in reševanje ter na avstrijski strani deželi Koroška in Štajerska. Vrednost pogodbe je 680 evrov neto mesečno. Pogodba velja do februarja prihodnje leto, sklenjena pa je bila za obdobje enega leta.

Na občini so prepričani, da ni nobenih razlogov za kakršnokoli ukrepanje. Tudi pogodba Kristijana Gnilška z Mestno občino Kranj se nanaša na odvetniške storitve oziroma, kot piše v njej, svetovanje županu, drugim občinskim službam, pa tudi podjetjem v občinski lasti.

Sklenjena je bila novembra 2010, mesečno mu prinaša štiri tisoč evrov neto, pojem svetovanja ni v ničemer omejen. V kabinetu župana so že maja lani izrecno poudarili, da naj bi Gnilšak po tej pogodbi z občino svetoval tudi javnim zavodom v večinski lasti Mestne občine Kranj. Zdaj so prepričani, da v primeru pogodbe z Gasilsko reševalno službo ne gre za dvojno zaračunavanje iste storitve.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin