Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 1. 2021,
13.35

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,05

59

Natisni članek

Koronavirus Matjaž Han

Ponedeljek, 18. 1. 2021, 13.35

3 leta, 3 mesece

Han pozitiven na koronavirus, v samoizolaciji tudi Jurša #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,05

59

Matjaž Han | Vodja poslancev SD Matjaž Han je okužen z novim koronavirusom. V samoizolaciji je tudi vodja poslancev DeSUS Franc Jurša. | Foto STA

Vodja poslancev SD Matjaž Han je okužen z novim koronavirusom. V samoizolaciji je tudi vodja poslancev DeSUS Franc Jurša.

Foto: STA

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je pozitiven na novi koronavirus, so nam potrdili v poslanski skupini. Han je danes opravil testiranje s hitrim antigenskim testom, ki je pokazal pozitiven rezultat. Kot so nam še pojasnili v poslanski skupini, je Han že v samoizolaciji. Gre za že tretjo potrjeno okužbo med poslanci SD. Prvak DeSUS Karl Erjavec je medtem sporočil, da je zaradi stika s Hanom v samoizolaciji tudi vodja poslancev DeSUS Franc Jurša.

koronavirus, koronavirus splošno
Novice V nedeljo skupaj 293 novih okužb, umrlo 26 ljudi #video

Kot so sporočili iz poslanske skupine Socialnih demokratov (SD), je bila danes po opravljenem hitrem antigenskem testu okužba z novim koronavirusom potrjena pri vodji poslanske skupine Matjažu Hanu. Kot dodajajo, je bila okužba preteklo soboto prav tako potrjena pri strokovnem sodelavcu poslanske skupine. Gre za tretjo potrjeno okužbo med poslanci iz vrst SD. Oktobra je bila okužba namreč najprej potrjena pri poslancu Gregorju Židanu, decembra pa še pri poslancu Soniboju Knežaku.

Erjavec razmišlja o umiku konstruktivne nezaupnice. Novinarka: Lea Majcen/Video: Planet.


Z novim koronavirusom je okužen tudi direktor Sove Janez Stušek, ki se je v petek udeležil seje komisije državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), na kateri je bil skupaj z devetimi poslanci. Ti so morali nato na testiranje. Na izid testa čaka tudi predsednik Knovsa iz vrst SD Matjaž Nemec. Prvak DeSUS Karl Erjavec pa je medtem popoldne sporočil, da je v samoizolaciji zaradi stika z okuženim Hanom tudi vodja poslancev DeSUS Franc Jurša.

Karl Erjavec
Novice Erjavec razmišlja o umiku konstruktivne nezaupnice #video

Več poslancev okuženih z novim koronavirusom

Danes potrjena okužba pri Hanu je le ena v vrsti številnih, ki so jih že potrdili v državnem zboru. Spomnimo, da je bila decembra okužba potrjena pri poslankah SDS Evi Irgl in Karmen Furman. V največji vladni stranki so imeli okužbo že sredi novembra, ko je bil na testu na novi koronavirus pozitiven vodja poslanske skupine Danijel Krivec. Konec decembra je bil na testu pozitiven tudi minister za kulturo Vasko Simoniti, že pred časom pa sta se z novim koronavirusom okužila tudi minister za okolje in prostor Andrej Vizjak ter minister za zunanje zadeve Anže Logar

Test na novi koronavirus je bil pozitiven tudi pri poslancu Levice Primožu Siterju, še pred tem pa pri poslanki NSi Tadeji Šuštar. Okužbe so pred časom potrdili tudi pri strokovnih sodelavcih v strankah LMŠ in Levica. Oktobra je bil na novi koronavirus pozitiven tudi mariborski župan Saša Arsenovič.

Koronavirus, Covid-19
Novice Skrbi na severu Evrope: prva okužba z novo obliko koronavirusa
Ne spreglejte