Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2019,
19.51

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

6

Natisni članek

Torek, 16. 4. 2019, 19.51

5 let

Pomagajte upokojenki Dragici, da dobi kopalnico, WC in kuhinjo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

6

Upokojenki Dragici Jeršin iz Podžage je naše včerajšnje pojasnilo javnega zapisa iz zemljiške knjige po 12 letih trpljenja vendarle prižgalo upanje za boljše življenje. Nedokončano hišo, v kateri ima pravico bivati do smrti, bo končno lahko začela urejati. Ponudbo za dimnik že ima, nujno pa bi potrebovala tudi stopnice do hiše in kopalnico. Potrebuje tudi poslovnega skrbnika, ki bo bedel nad porabljanjem denarja. V preteklih letih jo je namreč opeharilo več ljudi, zaradi katerih je zapadla v dolgove. 

Dragica Jeršin je Center za socialno delo zapuščala z vedrim obrazom. Kot je dejala, je zelo vesela, ker ji pomagajo in rešujejo, kar se da. Zdaj končno ve, da ji služnostna pravica bivanja, ki je v zemljiški knjigi vknjižena kot užitek, omogoča, da začne urejanje hiše. Ima pravico do tega, da dobi kanalizacijo in ogrevanje. Prva naloga je gradnja dimnika. Želi pa si še kopalnico, WC, kuhinjo, vodo in stopnice.

Dragica
Novice Neverjeten preobrat v zgodbi o upokojenki Dragici iz Velikih Lašč #video

Da bi ji vse to uspelo in zato, ker je bila v preteklosti večkrat opeharjena, je nujna pomoč poslovnega skrbnika, je prepričan župan. "Tukaj, če se grdo izrazim, krožijo neki krokarji. In to je treba preprečiti. Zelo je pomembno, da ji najdemo nekega človeka, ki je gotov in z vso iskrenostjo skrbi za takega človeka," je dejal župan Velikih Lašč Tadej Malovrh.

Hiša
Novice Po prebolelem raku živi v majhni sobi in brez kopalnice #video

In na Centru za socialno delo so ga že našli. Trenutno z njeno pokojnino razpolaga sovaščanka, ki želi ostati anonimna. V zadnjih šestih mesecih sta ji s prijateljico pomagali, da se je vsaj nekoliko postavila na noge. Kmalu pa bo tudi uradno postala njena skrbnica. 

Za Dragico Jeršin se začenja novo poglavje v življenju. Da bi ga v polnosti zaživela, pa še vedno upa na pomoč dobrotnikov.

Pomagajmo Dragici

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana

Tržaška 132, SI-1000 Ljubljana

DELAVSKA HRANILNICA D. D.

IBAN: SI56 61000 1122334482

SWIFT ALI BIC: HDELSI22

SKLIC ALI REFERENCA: SI00/ 08-03-2019

Ne spreglejte