Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 6. 2008,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 19. 6. 2008, 15.09

8 let

Policisti: Romšek naj poveča dodatke za projekt predsedovanja EU

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Združenju policistov Slovenije pričakujejo nove dogovore o opravljanju povečanega obsega dela za policiste, ki so sodelovali pri projektu predsedovanja Slovenije EU.

Po besedah Združenja policistov Slovenije so policisti dobili nekajkrat manjši prispevek k delu kot drugi primerljivi javni uslužbenci, zato od generalnega direktorja policije Jožeta Romška pričakujejo nove dogovore.

"Za dodatno delo smo prejeli nespodobnih 100 evrov bruto" Kot so zapisali, so policisti te dni prejeli dogovore o povečanem obsegu dela, v katerih je generalni direktor njihov "prispevek k delu pri projektu predsedovanja Slovenije EU ocenil na nespodobnih 100 evrov bruto oziroma okoli 70 evrov neto mesečnega plačila za povečan obseg dela, kar je nekajkrat manj, kot so za podobno delo prejeli drugi primerljivi javni uslužbenci".

"Ostali primerljivi uslužbenci so prejeli od 45 do 75 odstotkov dodatka na višino osnovne plače"

Kot temelj pri višini dogovorjenega zneska za povečan obseg dela naj se po njihovih besedah upošteva načelo enakopravnega obravnavanja z drugimi primerljivimi javnimi uslužbenci, ki so skupaj s policisti opravljali naloge iz projekta predsedovanja Slovenije EU. Ti so po navedbah združenja policistov na povsem enaki pravni podlagi prejeli mesečno od 45 do 75 odstotkov dodatka na višino osnovne plače.

Po njihovem mnenju ima za sklenitev takšnega sporazuma generalni direktor policije oziroma njegova pristojna služba vso potrebno pravno podlago.

Romšek: Plačilo bo skladno z obremenitvami, ki so jim bili policisti izpostavljeni

"Policistom, ki so opravljali naloge varovanja v okviru predsedovanja EU, smo v skladu s predpisi ponudili v podpis dogovore o povečanem obsegu dela, skladno z obremenitvami, ki so jim bili izpostavljeni," je v odzivu dejal generalni direktor policije Jože Romšek. Sporazumi so bili po njegovih besedah pripravljeni na podlagi natančnih podatkov o prispevku in delu posameznega policista. "Nekateri policisti so v tej zvezi dobili tudi delovno uspešnost. Dokler policisti dogovora ne podpišejo, podlage za izplačilo ni," je še pojasnil Romšek.

Ne spreglejte