SiolNET. Novice Slovenija
1,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po Jonasu Žnidaršiču bo za SD kandidiral še Zgaga

1,99

termometer

Blaž Zgaga |  | Foto: STA
Foto: STA

Blaž Zgaga bo na aprilskih državnozborskih volitvah kandidiral na listi Socialnih demokratov (SD). Za poslanca se bo potegoval v Ljubljani.

Po decembrski najavi kandidature igralca in voditelja Jonasa Žnidaršiča na listi SD bo po poročanju več medijev nabor kandidatov te stranke okrepil tudi novinar Blaž Zgaga. Za poslanca državnega zbora se bo potegoval v Ljubljani, kjer bodo med drugim kandidirali tudi predsednica SD Tanja Fajon, podpredsednica SD Dominika Švarc Pipan, nekdanji evropski poslanec Igor Šoltes, nekdanja ministra Milan M. Cvikl in Dejan Židan ...

Zgaga je v preteklosti delal kot novinar Večera, zadnja leta pa kot svobodni novinar. Leta 2007 je bil soavtor peticije proti temu, da bi vlada Janeza Janše vodila Svet EU, ki jo je podpisalo 571 novinarjev. Pomembno vlogo je imel tudi pri nastanku zgodbe Resnica o Patrii, ki jo je objavila finska državna televizija YLE in je vplivala na izid volitev leta 2008.

Jonas Žnidaršič Novice Žnidaršič gre za poslanca

Zelo aktiven je na družbenem omrežju Twitter, kjer pogosto objavlja vsebine, uperjene proti aktualni vladi Janeza Janše. Med drugim je slovenski policiji pod vodstvom Antona Olaja očital, da policijo spreminja v fašistično milico. Zaradi domnevne razžalitve policije in njenega generalnega direktorja si je nakopal kriminalistično preiskavo, grozi pa mu do šest mesecev zapora. O tem je obvestil tudi EU, saj gre po njegovih besedah za "grob napad na svobodo izražanja v članici EU, s ciljem utišati vse kritične glasove, ki si drznejo kritizirati fašistično vlado".

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin