Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2013,
17.24

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

vlada mladi Jernej Pikalo

Sreda, 16. 10. 2013, 17.24

5 let, 6 mesecev

Po skoraj dveh letih znova zaživel svet za mladino (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na vladi se je po skoraj dveh letih ponovno sestal svet vlade za mladino. Pregledali so, koliko se ministrstva že ukvarjajo z mladimi, imenovali so dve delovni skupini in sprejeli nekaj sklepov.

Obe danes ustanovljeni delovni skupini se bosta po besedah predsedujočega svetu, ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala ukvarjali z izvedbenim načrtom nacionalnega programa za mladino, ki ga je pripravila vlada, in novim operativnim programom s področja kohezije, ki je podlaga za črpanje evropskih sredstev.

Tudi o novem programu EU za mlade Erasmus plus Na seji so odprli tudi vprašanje novega programa EU za mlade Erasmus plus, pri tem pa po besedah Pikala njegovo ministrstvo zavezali, da do takrat, ko bo program na ravni EU končan, pripravi vse potrebno za takojšnje črpanje sredstev.

Po besedah Mihe Mohorka z Mladinskega sveta Slovenije so na seji analizirali tudi, v kakšnem obsegu se ministrstva že ukvarjajo z mladimi, pri tem pa jih zavezali, naj imenujejo koordinatorje mladih, ki bodo v vsakem trenutku vedeli, kdo na ministrstvu se ukvarja z ukrepi za mlade in pospešili medresorsko sodelovanje na tem področju.

Vlak usklajevanj z mladimi potisnili naprej Pikalo je sicer današnjo sejo ocenil kot konstruktivno in delovno. Posebej se mu zdi pomembno, da jim je z njo vlak usklajevanj z mladimi uspelo povleči naprej, pri čemer upa, da bo vlaku uspelo pridobiti čim več hitrosti.

Seje se je za nekaj časa udeležila tudi premierka Alenka Bratušek. Navzočnost slednje je po besedah ministra jasen signal vsem v državi, kako pomembna za vlado je politika dela z mladimi. Mohorko pa premierkino navzočnost razume kot potrditev resnosti položaja, v katerem so se znašli mladi, hkrati pa kot gesto, ki je skladna z njenimi izjavami, da so mladi prioriteta vlade.

Svet naj bi se sestajal enkrat na dva ali tri mesece.

Ne spreglejte