Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2019,
9.46

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,00

Natisni članek

vreme vremenska napoved dež

Nedelja, 28. 4. 2019, 9.46

4 leta, 12 mesecev

Po hladni in ponekod snežni nedelji nas čaka še hladnejši ponedeljek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,00
vreme | Hladno in deževno vreme se bo nadaljevalo tudi jutri. | Foto Getty Images

Hladno in deževno vreme se bo nadaljevalo tudi jutri.

Foto: Getty Images

Danes bo oblačno in deževno, le na vzhodu bo večinoma suho. Meja sneženja se je ponekod spustila pod nadmorsko višino 1.000 metrov in pobelila nekatere ceste prelaze, kjer je obvezna zimska oprema. Tudi jutri bodo še občasne padavine. Hladno bo.

Danes bo oblačno in deževno, meja sneženja pa se bo v alpskih dolinah spustila do okoli 800 metrov nad morjem. Na severovzhodu bo ostalo večinoma suho. Na Primorskem bo zapihala burja, drugod veter severnih smeri. Popoldanske temperature bodo od sedem do 16, v gornjesavski dolini okoli tri stopinje Celzija.

dež
Novice Prihaja velika ohladitev, temperature bodo precej padle #video

Nekatere cestne prelaze na Gorenjskem pobelil sneg

Da so bile napovedi o ohladitvah s padavinami pravilne, se je izkazalo tudi na nekaterih cestnih prelazih, ki jih je pobelil sneg.

Cesti čez naš najvišji cestni prelaz Vršič in čez Korensko sedlo sta zaradi zimskih razmer zaprti. Prav tako je zaprta tudi cesta proti Ljubelju, kjer nad zadnjim predorom še vedno obstaja nevarnost proženja kamenja, zato policija odsvetuje približevanje območju peš ali z vozili. Za lokalno prebivalstvo bo veljal poseben režim prehodov skozi nevarno območje, ki ga bodo sproti usklajevali s PGD Podljubelj, ki je tudi kontakt za to aktivnost.

Za prihodnje dni predvidevajo oceno stanja in uskladitev aktivnosti med pristojnimi. Cesta z obeh strani meje bo ostala zaprta do nadaljnjega. Zaprta pa je tudi trgovina na Ljubelju. Na planinskih postojankah po podatkih Policijske uprave Kranj ni ljudi.

Policija bo na območju izvajala pogostejše kontrole. Danes pa so na območju intervenirali tudi gasilci društev Podljubelj in Bistrica pri Tržiču ter Civilna zaščita občine Tržič

Obvezna zimska oprema

Prek prelaza Predel je obvezna zimska oprema. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zimska oprema sicer obvezna na cestah na Gorenjskem in na cesti čez Predel.

Takole je danes videti Kranjska Gora. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Takole je danes videti Kranjska Gora. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Ponedeljek še za odtenek hladnejši, nato spet topleje

Jutri bo oblačno in hladno z občasnimi padavinami, ki bodo bolj pogoste na jugu. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od nič do sedem, ob morju in na severovzhodu do okoli deset, najvišje dnevne od pet do 14 stopinj.

Tudi v torek bo zmerno oblačno, še bo možna kakšna kaplja dežja, a bo topleje. V sredo bo deloma sončno s kakšno popoldansko ploho.

V teh dneh ne pozabite na dežnike. | Foto: Getty Images V teh dneh ne pozabite na dežnike. Foto: Getty Images

Poslabšanje vremena bo vplivalo na občutljivejše ljudi

Muhasto aprilsko vreme bo v teh dneh obremenilno, z vremenom povezane težave pa pogoste. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki, spanje občutljivih ljudi pa bo malce moteno. Na Agenciji RS za okolje priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

Ne spreglejte