SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planet TV: Dve tretjini Slovencev za darila porabi do sto evrov

3

termometer

December je tisti mesec, ki trgovcem prinaša največje dobičke. Vrhunec pa je skupaj s preteklim koncem tedna predbožični dan.

Najti parkirišče pred nakupovalnim središčem je podobno iskanju štiriperesne deteljice. Skoraj nemogoče. Obisk nakupovalnih središč se je povečal za polovico. Ljudje so kupovali še zadnja darila, sestavine za božično večerjo ali pa so prišli na druženje. Ob vsem tem se človek seveda vpraša, koliko denarja so pripravljeni Slovenci porabiti za najbližje.

Glede na raziskavo Episcentra Slovenci nismo pretirani porabniki. Kar 13 odstotkov Slovencev namreč za darila ne bo porabilo niti evra. Največji del, 66 odstotkov, bo za darila porabil nekje do 100 evrov, 17 odstotkov med 100 in 300 evri, le trije odstotki pa bodo porabili več kot 300 evrov. Ne pozabimo pa na en odstotek tistih, ki v času raziskave še sploh niso vedeli, koliko bodo porabili. To je verjetno tisti odstotek ljudi, ki je danes brezglavo tekal iz trgovine v trgovino in v zadnjem trenutku iskal primerno darilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin