Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2013,
19.47

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 1. 2013, 19.47

8 let, 8 mesecev

Planet TV: Državni zbor drugega januarja skoraj prazen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Drugi januar je letos prvič v zadnjih petdesetih letih delovni, ne prost dan. Spomladi ga je ukinila vlada Janeza Janše, da bi pomagala gospodarstvu in povečala uspešnost podjetij.

Sindikati in večina Slovencev menijo, da je vlada delavce le prikrajšala za dan počitka. Kljub ukinitvi prostega dne pa so še naprej počivali poslanci. In čeprav jih je dopust prijavilo le 20, je bil državni zbor med obiskom ekipe Planet TV skoraj prazen.

En delovni dan več bo pozitivno vplival na gospodarstvo, so trdili predlagatelji zakona za uravnoteženje javnih financ, ki ukinja drugi januar. Predsednik državnega zbora in Državljanske liste Gregor Virant je dejal, da kakšnega velikega učinka to ne bo imelo.

Po poslanskih skupinah smo pogledali, kdo dela in kdo ne. Pri Novi Sloveniji ena poslanka, SD je bil bolje zastopan, res pa je, da jih je dvakrat več kot poslancev NSi. Pisarna DeSUS je samevala. Smo pa na poslanko naleteli v prostorih SLS, pojasnila je, zakaj ni tudi drugih poslancev. Poslanka Jasmina Opec je povedala, da ima vsak še neke zadolžitve. Prazni so bili prostori Državljanske liste, kar pa je pozneje opravičil predsednik stranke. Kot je dejal Virant, pričakujejo predvsem rezultate.

Svoje sta o tem povedala tudi poslanca največjih parlamentarnih strank. Poslanec SDS Dragutin Mate je povedal, da večini ljudi manjka 2. januar, predvsem zato, ker so se po prvem januarju komaj spravili v normalni tek. Poslanec PS Roman Jakič pa je dejal, da v DZ srečuje predvsem tiste, ki so nasprotovali ukinitvi 2. januarja.

V službi je bil predsednik Pahor, na vladnem parkirišču pa smo opazili tudi Janšev avto. Prazna je bila pisarna novopečenega nekdanjega predsednika. Delali pa so v javni upravi, tudi na Dursu.

In če je lepo število poslancev imelo danes še dopust, so delavci Mure delali celo v več izmenah.

Ne spreglejte