Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 1. 2012,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 1. 2012, 13.44

8 let

Pavliha izstopil iz Virantove liste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Razočaran Marko Pavliha, ki je gradil stranko, odhaja prvi. Predsednik stranke Gregor Virant je dejal, da je to njegova legitimna pravica in da med njimi ni zamer.

Marko Pavliha se je v svoji odstopni izjavi, ki jo je poslal vodstvu stranke, poslankam in poslancem, strankarskim kolegom in kolegicam, zapisal, da se je po posvetu z družino in po globokem razmisleku v prijaznem delovnem malteškem okolju onkraj Jadrana v duhu nemo propheta in patria odločil, da izstopa iz stranke.

Zadnjo besedo o etičnosti in demokratičnosti politike bo imelo ljudstvo! "Svoje odločitve ne bom podrobneje obrazložil, ker je razvidna iz mojih dosedanjih stališč glede (ne)spoštovanja demokratične abecede. Sleherni od nas pač meni, da ima prav, nekateri v večjih skupinah, drugi v manjših ali posamično, kar je prav, saj naj bi živeli v svobodni državi. Toda končno besedo o etičnosti in demokratičnosti politike ter politikov bo imelo ljudstvo (Vox populi vox Dei!), če ne prej, na prihodnjih volitvah," piše Marko Pavliha.

Pavliha: Stranki sem pridobil znatna donatorska sredstva in nezanemarljivo število glasov "Nikoli nisem zahteval ničesar zase, bodisi za lasten prestiž in položaj bodisi za svoj žep. Zato so vsa natolcevanja o domnevnih dogovorih s komerkoli, ki na žalost prihajajo iz naših vrst, milo rečeno nespodobna. Nenazadnje moj nesebični odnos do stranke dokazuje dejstvo, da sem med volilno kampanjo s svojim avtomobilom prevozil okoli 7.500 kilometrov, pa za povračilo visokih stroškov nisem uveljavljal niti enega centa, čeravno sem stranki pridobil znatna donatorska sredstva in nezanemarljivo število glasov!"

Nikoli mi niso bile všeč igre na srečo! "Nikdar mi niso bile všeč igre na srečo, zato sem se jih vseskozi izogibal, še posebej se mi upira politični poker, ki je očitno vse bolj čislan v slovenski politikantski igralnici," je v odstopni izjavi zapisal Marko Pavliha. "Zato odstopam, preden se bodo karte zopet pomešale in razdelile še za eno ali več partij."

Na koncu pa je še zapisal, da še vedno verjame v vrednote, iz katerih je vzklila državljanska lista, da stranki želi vse dobro in predvsem "povratek na državotvorno, sredinsko, sodelovalno, povezovalno in vsestransko etično pot, ki smo jo skupaj zakoličili na samem začetku našega političnega nastanka".

Pavliha je bil edini član sveta stranke, ki decembra na seji sveta ni podprl sklepa, da bo stranka nadaljevala s pobudo za oblikovanje vlade narodne enotnosti in se o koaliciji pogajala tako z Jankovićem kot predsednikom SDS Janezom Janšo.

Virant: Izstop Pavlihe njegova legitimna pravice, zamer ni Marko Pavliha ima pač drugačno stališče, ki ga je že večkrat izrazil, izstop pa je njegova legitimna pravica, je Pavlihovo odločitev, da izstopi iz Liste Virant, ob robu posvetovanj s predsednikom republike Danilom Türkom komentiral njen predsednik Gregor Virant. Kot je dejal, sta se s Pavliho že pogovarjala. "Nobene zamere ni, ne z moje ne z njegove strani. Odločil se je pač, da gre po svoji poti," je še povedal Virant.

Ne spreglejte