Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2008,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 7. 2. 2008, 16.46

8 let

Papir Servis zanika nepravilno prodajo Gorenjskega tiska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Podjetje Papir Servis, ki je po odkupu 18,5 odstotka delnic Gorenjskega tiska objavilo namero za prevzem kranjske družbe, zanika očitane nepravilnosti pri prodaji delnic.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v podjetju Papir Servis, ne drži trditev, da je bivši direktor družbe Primož Trubar Edvard Jurjevec le nekaj minut po njegovi razrešitvi prodal vseh 77 odstotkov delnic Gorenjskega tiska. "Edvard Jurjevec je delnice prodal pred razrešitvijo," zagotavljajo v ljubljanskem podjetju. "Jurjevec je bil razrešen nezakonito" Ob tem opozarjajo, da je bil nezakonit le sklep o razrešitvi Jurjevca s položaja direktorja, saj so ga sprejele osebe, ki so bile nezakonito imenovane za člane nadzornega sveta družbe Primož Trubar na neveljavni skupščini 28. januarja. Te so samovoljno izvedli samo predstavniki treh delničarjev, povezanih z družbo Mohar Satler Investicije, opozarjajo v Papir Servisu in dodajajo, da je bila zaradi protipravnih ravnanj zoper družbo Mohar Satler Investicije in Matjaža Satlerja vložena kazenska ovadba. Jurjevec pa je vložil tožbo za ugotovitev ničnosti skupščine skupaj s predlogom za izdajo začasne odredbe.

"S prodajo delnic ni bil oškodovan nihče"

Sodišče do danes, to je po preteku sedmih dni, o začasni odredbi Jurjevca še ni odločilo, o predlogu za izdajo začasne odredbe za prepoved razpolaganja, obremenjevanja in uresničevanja glasovalnih pravic iz vseh protipravno prenesenih delnic, ki jo je predlagala družba Mohar Satler Investicije, pa je odločilo že v nekaj urah. "Zato bo predlagana oprava ustreznega nadzora nad vsemi uradnimi osebami in osebami z javnimi pooblastili, ki sodelujejo v tem postopku, saj je očitno, da vpletenim ni zagotovljeno enako sodno varstvo," dodajajo v podjetju Papir Servis, v katerem trdijo, da s prodajo delnic družba Primož Trubar ni bila oškodovana, saj je bila prodaja izvedena nad aktualno borzno ceno, prav tako pa je bila kupnina plačana na dan podpisa pogodbe.

"Zaradi neresničnih in skrajno žaljivih izjav v javnosti Davorja Vlahka bomo zoper njega vložili kazensko ovadbo, zaradi posega v čast in dobro ime družbe Papir Servis pa bo družba zoper njega vložila tudi odškodninsko tožbo," so zapisali.

Ne spreglejte