SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor vodenje vlade končal z mislijo na odnose s Hrvaško

1

termometer

Borut Pahor je zadnje vodenje vlade pred predajo položaja Janezu Janši posvetil odnosom s Hrvaško.

Kot so sporočili iz Pahorjevega kabineta, je Pahor ob zdravici pri delovnem kosilu vlade na svoji zadnji seji dejal, da je bila ureditev 18 let trajajočega spora s Hrvaško glede meje strateškega pomena.

"S tem se je Slovenija, Hrvaška, celotna regija in Evropska unija rešila nevarnosti" "Reševanje tega vprašanja je zahtevalo vizijo in diplomatsko spretnost ter kar 664 stresnih dni. S tem se je Slovenija, Hrvaška, celotna regija in Evropska unija rešila nevarnosti, da bi nadaljnji zapleti teh vprašanj začeli varnostno ogrožati odnose med državama in v regiji," je prepričan Pahor.

Nasprotniki menijo, da Slovenija z arbitražnim sporazumom tvega preveč Arbitražni sporazum s Hrvaško je sicer eden glavnih dosežkov odhajajoče vlade in njenega predsednika vlade. Pahorjevi nasprotniki sicer menijo, da Slovenija z arbitražnim sporazumom tvega preveč, vseeno pa za zdaj ne dajejo znakov, da ga ne bodo spoštovali.

Razsodbo je mogoče pričakovati v kakih dveh letih Z arbitražnim sporazumom sta se državi dogovorili, da bo mejo med državama na kopnem in na morju ter stik Slovenije z odprtim morjem določilo arbitražno sodišče. Postopki so začeli teči 9. decembra lani, razsodbo pa je mogoče pričakovati v kakih dveh letih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin